Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint-Joannes de Doperkerk in Sint Jansteen

Kerkelijk Gebouw

Hoofdstraat 4
4564AP Sint Jansteen (gemeente Hulst)
Zeeland

Bouwjaar: 1857-1860


Beschrijving van Sint-Joannes de Doperkerk

H. Joannes de Doper. Gebouwd in 1857-1860 door onbekende architect. Driebeukige hallenkerk in sobere baksteenvormen. Voorbeeld van de z.g. stucadoorsgotiek. Toren met achtkant en naaldspits, uitgebouwd westportaal. Gelede pijlers; over de middenbeuk een gestucadoord houten tongewelf met kruisribben, over de zijbeuken kruisribgewelven eveneens van gestucadoord hout. In 1898 uitgebreid met transeptachtige, dubbele kapallen aan weerszijden. Mechanisch torenuurwerk, B. Eijsbouts, 1931. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22796
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint-Joannes de Doperkerk in Sint Jansteen

Pastorie

Hoofdstraat 6
Sint Jansteen (Gemeente Hulst)
Inleiding In de jaren 1926/'27, naar ontwerp van architect F.R.J. Rouleau in expressionistische stijl gebouwde pastorie. Tussen de vrijsta..

Gentse Poort

Gentsepoort
Hulst
GENTSEPOORT. Gewelfd gemetselde enkelvoudige doorgang van baksteen met een kromming tunnelsgewijs aangebracht in de aarden vestingwal. Aan d..

Verdedigingsstelsel

Vestingwal verdedigingsstelsel
Hulst
Het in 1618-1621 door het toenmalige Spaanse bestuur aangelegde verdedigingsstelsel is nog compleet aanwezig. De unieke vestingwal is aan de..

Fors onderkelderd pand met gepleisterde gevel

Lange Bellingstraat 2
Hulst
Fors onderkelderd pand met gepleisterde gevel, verticaal verdeeld door gecanneleerde pilasters. Lijst met tanding en modillons. 6-ruits schu..

Pand met gepleisterde gevel, voorzien van een lijst met tanding en modillons

Gentsestraat 21
Hulst
PAND met gepleisterde gevel, voorzien van een lijst met tanding en modillons. Schilddak. De zes-ruits draairamen hebben hardstenen geprofile..

Kaart & Routeplanner

Route naar Sint-Joannes de Doperkerk in Sint Jansteen

Foto's (2)