Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Verdedigingsstelsel in Hulst

Militair Object

Vestingwal verdedigingsstelsel
4560AA Hulst
Zeeland

Bouwjaar: 1618-1621


Beschrijving van Verdedigingsstelsel

Het in 1618-1621 door het toenmalige Spaanse bestuur aangelegde verdedigingsstelsel is nog compleet aanwezig. De unieke vestingwal is aan de Noordzijde, waar de stad niet kon worden geinundeerd, het steilst en het hoogst (ruim 10 meter). Aan de Zuidzijde is de hoogte iets minder maar toch altijd nog 8 meter. De aardwerken omvatten een negental bastions, aan de Oostzijde een ravelijn en aan de Zuidzijde een extra verdedigingslinie. De wal telt slechts op drie plaatsen een doorgang: De Bagijnepoort. De Dubbele poort en de Gentse poort. In de nabijheid van de Dubbele poort de opgenomen overblijfselen van een veerganger. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22790
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Verdedigingsstelsel in Hulst

Pand met gepleisterde gevel, voorzien van een lijst met tanding en modillons

Gentsestraat 21
Hulst
PAND met gepleisterde gevel, voorzien van een lijst met tanding en modillons. Schilddak. De zes-ruits draairamen hebben hardstenen geprofile..

Gentse Poort

Gentsepoort
Hulst
GENTSEPOORT. Gewelfd gemetselde enkelvoudige doorgang van baksteen met een kromming tunnelsgewijs aangebracht in de aarden vestingwal. Aan d..

Dubbelbeukig gebouw, voorzien van een gepleisterde rechte gevel aan de straat en een zadeldak tussen zij-tuitgevels met vlechtingen

Gentsestraat 28
Hulst
Dubbelbeukig GEBOUW, voorzien van een gepleisterde rechte gevel aan de straat en een zadeldak tussen zij-tuitgevels met vlechtingen. Jaartal..

Pand met rechte gevel, gepleisterd

Gentsestraat 24
Hulst
Pand met rechte gevel, gepleisterd. Zesruitsschuiframen, strakke gootlijst. Gekoppelde voordeur (met buurnummer 22), met midden XIX omlijsti..

Pand met rechte gevel, gecementeerd op een hardstenen voet

Gentsestraat 22
Hulst
Pand met rechte gevel, gecementeerd op een hardstenen voet; zesruitsschuifvensters, strakke gootlijst. Gekoppelde voordeur met buurnummer 24..

Kaart & Routeplanner

Route naar Verdedigingsstelsel in Hulst

Foto's (1)