Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vernieuwd dwarspand met 4- en 8-ruits schuifvensters, voordeuromlijsting en bovenlicht, gestucte lijstconsoles in Hulst

Woonhuis

Steenstraat 26
4561AS Hulst
Zeeland

Bouwjaar: 18e eeuw (schouwen en pomp)


Beschrijving van Vernieuwd dwarspand met 4- en 8-ruits schuifvensters, voordeuromlijsting en bovenlicht, gestucte lijstconsoles

Vernieuwd dwarspand met 4- en 8-ruits schuifvensters, voordeuromlijsting en bovenlicht, gestucte lijstconsoles. Inwendig: originele XVIII schouwen en een gedemonteerde laat gotische schouw. Rechts aansluitend ongenummerd: verdiepingloos dwarspand met boogpoort. Tegen de straatgevel hiervan een XVIII natuurstenen pomp; boven de ijzeren zwengel een gebeeldhouwde wapenleeuw in reliëf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22783
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vernieuwd dwarspand met 4- en 8-ruits schuifvensters, voordeuromlijsting en bovenlicht, gestucte lijstconsoles in Hulst

De Vier Ambachten (Ten Duinen)

Steenstraat 28
Hulst
Gebouw Refugie Ter Duinen. Fors zeer rijzig 16e eeuws PAND met gewijzigde gevel en wijzigingen in het interieur. Zeer fraaie zijtrapgevels m..

Pand met rechte gevel op hardstenen plint

Steenstraat 24
Hulst
PAND met rechte gevel op hardstenen plint; hardstenen cordonlijst en idem voordeuromlijsting met consoles. 6-ruits schuifvensters met hardst..

Zeer breed dwarspand, voorzien van een gepleisterde lijstgevel met hardstenen cordonlijst

Steenstraat 33
Hulst
Zeer breed dwarspand, voorzien van een gepleisterde lijstgevel met hardstenen cordonlijst, voordeuromlijsting met vensterdorpels. Een attiek..

Landshuis

Steenstraat 37
Hulst
LANDHUIS. Fraai pand (onderkelderd), 1665, XVIIIa voorzien van statieuze gevel met stoepbordes met ijzeren bordeshek, portiek met gebeeldhou..

Fraai pand met aan de steenstraat een 5 traveeën brede gevel

Steenstraat 30
Hulst
Fraai pand met aan de Steenstraat een 5 traveeën brede gevel, de XIX gepleisterde façade rust op een XVIII natuurstenen plint met zwartomr..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vernieuwd dwarspand met 4- en 8-ruits schuifvensters, voordeuromlijsting en bovenlicht, gestucte lijstconsoles in Hulst

Foto's (4)