Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fors onderkelderd pand met gepleisterde gevel in Hulst

Woonhuis

Lange Bellingstraat 2
4561ED Hulst
Zeeland


Beschrijving van Fors onderkelderd pand met gepleisterde gevel

Fors onderkelderd pand met gepleisterde gevel, verticaal verdeeld door gecanneleerde pilasters. Lijst met tanding en modillons. 6-ruits schuifvensters, voordeuromlijsting met paneelposten en bovenlicht. Blauwstenen stoep. Het zadeldak gevat tussen zijtrapgevels, de treden gedekt met geprofileerde natuurstenen dekplaten. Aan de achterzijde een haaks op het huis gebouwde vleugel, beƫindigd met een topgevel met vlechtingen. In de tuin een koepel, rechthoekig met afgeschuinde hoeken gedekt met een tentdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22761
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fors onderkelderd pand met gepleisterde gevel in Hulst

Pand zonder verdieping dwarspand met gecementeerde gevel, simpele gootlijst, 12-ruits schuifvensters met geprofileerde houten onderdorpels

Lange Bellingstraat 4
Hulst
Verdiepingloos dwarspand met gecementeerde gevel, simpele gootlijst, 12-ruits schuifvensters met geprofileerde houten onderdorpels.

Stadhuis

Grote Markt 21
Hulst
Raadhuis. In oorsprong een uit 1528-34 daterend met ledesteen bekleed rechthoekig gebouw met slanke toren. Architecten Laurens Keldermans en..

Stadsvilla op rechthoekige plattegrond

Grote Markt 11
Hulst
Inleiding Omstreeks 1910 in overgangsarchitectuur gebouwde stadsvilla op rechthoekige plattegrond. Omschrijving Woonhuis van twee bouwl..

Huis Seydlitz

Grote Markt 24
Hulst
V.m. Gouvernementshuis. Zeer breed onderkelderd pand, in XIXa voorzien van een nieuwe voorgevel. De met de bocht van de rooilijn meegebouwde..

Voormalige refugiehuis "Baudeloo"

Grote Markt 15
Hulst
V.m. REFUGIEHUIS Baudele, thans opgenomen in het complex van het Pensionaat St. Joseph. Fors pand tussen zij-trapgevels; haaks uitgebouwde a..

Kaart & Routeplanner

Route naar Fors onderkelderd pand met gepleisterde gevel in Hulst

Foto's (3)