Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Seydlitz in Hulst

Woonhuis

Grote Markt 24
4561EB Hulst
Zeeland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw (nieuwe gevel)


Beschrijving van Huis Seydlitz

V.m. Gouvernementshuis. Zeer breed onderkelderd pand, in XIXa voorzien van een nieuwe voorgevel. De met de bocht van de rooilijn meegebouwde witgepleisterde fa├žade rust op een lage hardstenen plint en afgesloten door een lijst met tanding en modillons. Drie dakkapellen met boogfrontons. De brede voordeur voorzien van een omlijsting met tanding "gewijzigde" vensters. Hardstenen stoep. Het zadeldak gevat tussen zijtrapgevels met natuurstenen dekplaten op de treden. De achtergevel okerkleurig bepleisterd en voorzien van boogvensters. Haaks uitgebouwde tuinvleugel eveneens oker gepleisterd. Vier dakkapellen, segmentvormig bekroond. Koetshuis en stallen met boogdeuren en roosvensters. De tot aan de wal doorlopende tuin heeft bij de Gentse poort een toegang met 2 bakstenen pijlers waarop natuurstenen siervazen in de Lodewijk XVI trant (een is momenteel kapot). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22757
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Seydlitz in Hulst

Pand met gepleisterde rechte gevel, verticaal verdeeld door blokpilasters en voorzien van een lijst met panelen, omlijste dakkapel

Grote Markt 14
Hulst
PAND met gepleisterde rechte gevel, verticaal verdeeld door blokpilasters en voorzien van een lijst met panelen, omlijste dakkapel. Voordeur..

Pand zonder verdieping dwarspand met gecementeerde gevel, simpele gootlijst, 12-ruits schuifvensters met geprofileerde houten onderdorpels

Lange Bellingstraat 4
Hulst
Verdiepingloos dwarspand met gecementeerde gevel, simpele gootlijst, 12-ruits schuifvensters met geprofileerde houten onderdorpels.

Stadhuis

Grote Markt 21
Hulst
Raadhuis. In oorsprong een uit 1528-34 daterend met ledesteen bekleed rechthoekig gebouw met slanke toren. Architecten Laurens Keldermans en..

Pand onder zadeldak met eenvoudige gepleisterde dwarsgevel aan de straatzijde

Gentsestraat 1
Hulst
Pand onder zadeldak met eenvoudige gepleisterde dwarsgevel aan de straatzijde. Vensters met geprofileerde wisseldorpels. XVIII-XIX. Aan de p..

Fors dubbelbeukig pand

Gentsestraat 3
Hulst
Fors dubbelbeukig pand XVIII; beide beuken met een schilddak, voorzien van hoekschoorstenen; de gevel geplaatst op een smalle hardstenen gep..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Seydlitz in Hulst