Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Raedthuis in Hulst

Woonhuis

Grote Markt 6
4561EB Hulst
Zeeland

Bouwjaar: 1632


Beschrijving van Het Raedthuis

HOEKPAND met gepleisterde rechte gevel aan de Markt, voorzien van jaartalankers 1632. Op de verdieping 9-ruits schuifvensters; daarboven in de borstwering 3-ruits zolderlichten. Pui gewijzigd, cafe. Aan de zijde van de Grote Zwanenstraat trapgevel met geprofileerde natuurstenen dekplaten en kruis- en staafankers. Aansluitend langs de Zwanenstraat uitbouw onder zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22755
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Raedthuis in Hulst

Fors dwarspand, het zadeldak gevat tussen zijtoppen met vlechtingen

Grote Markt 4
Hulst
Fors dwarspand, het zadeldak gevat tussen zijtoppen met vlechtingen. De gepleisterde dwarsgevel heeft een lijst met tanding. Cafe-pui.

't Gulden Hoofd

Grote Markt 2
Hulst
Hoekpand met witgeverfde rechte gevel aan de Markt, het daarboven uitrijzende zadeldak; aan de zijde van de Steenstraat afgesloten door een ..

The Red Barrell

Steenstraat 1
Hulst
Onderkelderd pand met gepleisterde trapgevel. XVIII schuifvensters met roedeverdeling en voordeuromlijsting met gecanneleerde Ionische poste..

Pand met fraaie natuurstenen trapgevel, waterlijsten en toppinakel, gevelsteen met molen

Steenstraat 3
Hulst
PAND met fraaie natuurstenen trapgevel, waterlijsten en toppinakel, gevelsteen met molen. Sieranker, ovaal vlieringvenster in cartouche. Pui..

Onderkelderd dwarspand

Steenstraat 5
Hulst
Onderkelderd dwarspand in XIXd voorzien van een rechte gevel op hardstenen plint met hardstenen cordonlijsten en vensterdorpels. Getoogde ve..

Kaart & Routeplanner

Route naar Het Raedthuis in Hulst

Foto's (4)