Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stadhuis in Hulst

Gebouw

Grote Markt 21
4561EA Hulst
Zeeland

Bouwjaar: 1528-1534, Laurens Keldermans en Willem van Sassen


Beschrijving van Stadhuis

Raadhuis. In oorsprong een uit 1528-34 daterend met ledesteen bekleed rechthoekig gebouw met slanke toren. Architecten Laurens Keldermans en Willem van Sassen. Ingrijpende wijzigingen in 1844 hebben vrijwel alle stijlkenmerken doen verdwijnen van het gebouw dat oorspronkelijk 1 complex uitmaakte met de aan de achterzijde tegen de toren aangebouwde vleeshal, die later als waag heeft gefungeerd. De wapenstenen in het hoge bordes zijn afkomstig van een vroegere torenbekroning. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22752
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stadhuis in Hulst

Stadsvilla op rechthoekige plattegrond

Grote Markt 11
Hulst
Inleiding Omstreeks 1910 in overgangsarchitectuur gebouwde stadsvilla op rechthoekige plattegrond. Omschrijving Woonhuis van twee bouwl..

Huis Seydlitz

Grote Markt 24
Hulst
V.m. Gouvernementshuis. Zeer breed onderkelderd pand, in XIXa voorzien van een nieuwe voorgevel. De met de bocht van de rooilijn meegebouwde..

Pand zonder verdieping dwarspand met gecementeerde gevel, simpele gootlijst, 12-ruits schuifvensters met geprofileerde houten onderdorpels

Lange Bellingstraat 4
Hulst
Verdiepingloos dwarspand met gecementeerde gevel, simpele gootlijst, 12-ruits schuifvensters met geprofileerde houten onderdorpels.

Pand met gepleisterde rechte gevel, verticaal verdeeld door blokpilasters en voorzien van een lijst met panelen, omlijste dakkapel

Grote Markt 14
Hulst
PAND met gepleisterde rechte gevel, verticaal verdeeld door blokpilasters en voorzien van een lijst met panelen, omlijste dakkapel. Voordeur..

't Gulden Hoofd

Grote Markt 2
Hulst
Hoekpand met witgeverfde rechte gevel aan de Markt, het daarboven uitrijzende zadeldak; aan de zijde van de Steenstraat afgesloten door een ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Stadhuis in Hulst

Foto's (14)

Alle 14 foto's weergeven