Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige refugiehuis "Baudeloo" in Hulst

Kerkelijk Gebouw

Grote Markt 15
4561EA Hulst
Zeeland


Beschrijving van Voormalige refugiehuis "Baudeloo"

V.m. REFUGIEHUIS Baudele, thans opgenomen in het complex van het Pensionaat St. Joseph. Fors pand tussen zij-trapgevels; haaks uitgebouwde achtervleugel eveneens afgesloten door een trapgevel. In de hoek van hoofdgebouw en vleugel een achtkante traptoren, waarvan de boven het gebouw uitstekende torenkamer uitkraagt op een boogfries; de toren is gedekt met een eenvoudig achtkantig leien tentdakje. Aan de plaats van gepleisterde gevel met 6- en 8-ruits "Belgische" vensters, en omlijste voordeur met gecanneleerde pilasters en een triglyfenfries. De gevel afgesloten door een kroonlijst met tanding; dakkapellen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22751
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige refugiehuis "Baudeloo" in Hulst

Dwarspand met gepleisterde rechte gevel

Houtmarkt 9
Hulst
Dwarspand met gepleisterde rechte gevel. Lijst met klossen en tanding. Hardstenen voordeuromlijsting. 6-ruits schuifvensters met rechte hard..

Stadsvilla op rechthoekige plattegrond

Grote Markt 11
Hulst
Inleiding Omstreeks 1910 in overgangsarchitectuur gebouwde stadsvilla op rechthoekige plattegrond. Omschrijving Woonhuis van twee bouwl..

Stadhuis

Grote Markt 21
Hulst
Raadhuis. In oorsprong een uit 1528-34 daterend met ledesteen bekleed rechthoekig gebouw met slanke toren. Architecten Laurens Keldermans en..

Fors onderkelderd pand met gepleisterde gevel

Lange Bellingstraat 2
Hulst
Fors onderkelderd pand met gepleisterde gevel, verticaal verdeeld door gecanneleerde pilasters. Lijst met tanding en modillons. 6-ruits schu..

Pand zonder verdieping dwarspand met gecementeerde gevel, simpele gootlijst, 12-ruits schuifvensters met geprofileerde houten onderdorpels

Lange Bellingstraat 4
Hulst
Verdiepingloos dwarspand met gecementeerde gevel, simpele gootlijst, 12-ruits schuifvensters met geprofileerde houten onderdorpels.

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalige refugiehuis "Baudeloo" in Hulst

Foto's (2)