Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Huis Binnenveld in Huissen

Boerderij

Huismanstraat 27
6851GS Huissen (gemeente Lingewaard)
Gelderland

Bouwjaar: 16e/18e eeuw


Beschrijving van 't Huis Binnenveld

16e eeuws pand met verdieping en kap van vier eiken jukken en 18e eeuwse aanbouw. Gemoderniseerd in 1813 met Empireramen. Muurankers. Gemetselde waterlijsten onder de goot met kwartholprofilering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22715
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Huis Binnenveld is een landhuis annex boerderij op het voormalige gelijknamige landgoed in Huissen, gemeente Lingewaard. Bij de lokale bevolking is het huis beter bekend als het spookhuis van Huissen.

Binnenveld-Huissen (4)

Het landgoed Bynenfeldt bestond al in 1586, maar het herengoed Binnenveld werd pas gesticht in 1735, toen ook het huis gebouwd werd. Rond 1813 kwam het huis met het landgoed in het bezit van de familie Vermaas, die het pand moderniseerde. Het huis is tot voor kort in handen van deze familie geweest.

Bij de Slag om Arnhem lag het pand in het frontgebied.

In mei 2008 werd het bouwvallige pand aangekocht door positiviteitsgoeroe Emile Ratelband, die een restauratieplan liet ontwerpen, met de bedoeling het huis te restaureren en er zelf gaan te wonen. Maar Ratelbands echtgenote Monica wilde er absoluut niet wonen omdat het er zou spoken. Daarop verkocht Ratelband het huis aan oranjefanaat Johan Vlemmix, die de bedoeling had er zijn eigen televisiestation te vestigen. Het project mislukte echter.

In de schuur achter het huis zijn zorgappartementen gebouwd.

Huis Binnenveld is een rijksmonument.Monumenten in de buurt van 't Huis Binnenveld in Huissen

Gepleisterde krukhuisboerderij

Gochsestraat 7
Huissen (Gemeente Lingewaard)
Omschrijving Deze gepleisterde en wit gesausde KRUKHUISBOERDERIJ heeft een voorhuis dat ooit in oostelijke richting is uitgebreid. Het aan ..

Tabakschuur

Gochsestraat 7
Huissen (Gemeente Lingewaard)
Omschrijving De hoog opgaande TABAKSSCHUUR is gedeeltelijk tegen de achtergevel van het achterhuis aangebouwd. De schuur is gebouwd op een ..

Waterput ten westen van het voorhuis van de boerderij

Gochsestraat 7
Huissen (Gemeente Lingewaard)
Waterput Ten westen van het voorhuis van de boerderij gelegen WATERPUT. De put is voor zover zichtbaar opgetrokken in baksteen gemetseld in ..

Pand met verdieping en zadeldak tussen puntgevels

Kortekerkstraat 2
Huissen (Gemeente Lingewaard)
PAND met verdieping en zadeldak tussen puntgevels, waarschijnlijk 16e eeuws. Vorkankers. Vensters met 18- en 9-ruitsschuiframen. Voordeur, g..

Pand met topgevel met in- en uitzwenkende zijkanten, onderbroken gemetselde pilasters

Langestraat 17
Huissen (Gemeente Lingewaard)
PAND met topgevel met in- en uitzwenkende zijkanten, onderbroken gemetselde pilasters, midden 16e eeuw. Bakstenen waterlijsten, geprofileerd..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Huis Binnenveld in Huissen

Foto's (1)