Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Horssen in Horssen

Kasteel Buitenplaats

Zelksestraat 14
6631KE Horssen (gemeente Druten)
Gelderland

Bouwjaar: midden 18e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Huis te Horssen

Huis te Horssen. Door een uitgestrekt landschappelijk park omgeven landhuis, in de huidige vorm midden 18e eeuw, opgetrokken nabij de plaats, waar de funderingen van het middeleeuwse Huis te Horssen liggen. Het in plattegrond rechthoekige huis heeft een verdieping en een omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Vensters met zesruitsschuiframen. Bordes met vier siervazen. Bouwhuis, waarschijnlijk omstreeks 1800, met zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. In het bouwhuis een stucplafond. Inrijhek met vier hardstenen hekpijlers, bekroond door Lodewijk XV-siervazen en met smeedijzeren hekken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22642
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Huis te Horssen
5
Recensie door: ()
vanmorgen daar geweest, hek was open wat mij verbaaste,kom er wel vaker en altijd is het hek dicht. mooi park en buitenhuis
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Horssen in Horssen

Boerderij onder hoog, met riet en pannen gedekt wolfdak

Zelksestraat 4
Horssen (Gemeente Druten)
Boerderij, 17e of 18e eeuw, onder hoog, met riet en pannen gedekt wolfdak. In de gepleisterde voorgevel vensters met luiken en zesruitsschui..

Pastorie van de Hervormde Kerk

Kerkpad 13
Horssen (Gemeente Druten)
Pastorie van Herv. Kerk. Huis met verdieping en hoog schilddak, bekroond met hoekschoorstenen, omstreeks 1820. Rechts koetshuis onder zadeld..

Boerderij, met woongedeelte onder rieten zadeldak, dwars op de stal gebouwd

Pannekoeksestraat 1
Horssen (Gemeente Druten)
Boerderij, met woongedeelte onder rieten zadeldak, dwars op de stal gebouwd; eerste kwart 19e eeuw. Vensters met luiken; deuromlijsting met ..

Wagenloods

Pannekoeksestraat 1
Horssen (Gemeente Druten)
Omschrijving De half open WAGENLOODS met tasruimte is gebouwd op een rechthoekig grondplan en heeft één verdieping onder asymmetrische za..

Hervormde Kerk

Kerkpad 11
Horssen (Gemeente Druten)
Herv. Kerk. De in 1821 gebouwde Hervormde Kerk is een driezijdig gesloten zaalkerkje met spitsboogvensters en pannen dak, waarop boven de vo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis te Horssen in Horssen

Foto's (3)