Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige R.K. kerk in Horssen

Kerkelijk Gebouw

Kerkpad 2
6631AB Horssen (gemeente Druten)
Gelderland

Bouwjaar: middeleeuwen (bouw) 19e eeuw (schip gewijzigd)


Beschrijving van Voormalige R.K. kerk

Vm. R.K. Kerk. De sinds het begin der 20e eeuw niet meer als bedehuis gebruikte en thans als patronaatsgebouw dienende oude parochiekerk bestaat uit een laat-gotisch koor en een lager, in oorsprong middeleeuws doch in de 19e eeuw zeer gewijzigd schip. Het 5/8 gesloten koor is vroeg 16e eeuw. Het heeft een versiering van afwisselend lichte en donkere lagen baksteen en een overwelving met kruisribgewelven. Schip gerestaureerd in 1931; koor in 1937. Bakstenen toren waarschijnlijk begin 18e eeuw, met gekoppelde galmgaten en deelzuiltjes binnen spitsboognissen. Achtzijdige, ingesnoerde naaldspits. Klokkenstoel met klok van J., P. en H. van Trier, 1658, diam. 105 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22635
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige R.K. kerk in Horssen

Boerderij met woonhuis van begane grond met pannen schilddak dwars op de stal gebouwd

Kerkpad 4
Horssen (Gemeente Druten)
Boerderij, midden 19e eeuw, met woonhuis van begane grond met pannen schilddak dwars op de stal gebouwd. Vensters met luiken en zesruitsschu..

R.K. Kerk

Kerkpad 7
Horssen (Gemeente Druten)
R.K. Kerk. De neogotische kerk van de H. Antonius Abt, vanwege de kuip van een hardstenen, laat-romaans doopvont en de klok van Willem en Ja..

Hervormde Kerk

Kerkpad 11
Horssen (Gemeente Druten)
Herv. Kerk. De in 1821 gebouwde Hervormde Kerk is een driezijdig gesloten zaalkerkje met spitsboogvensters en pannen dak, waarop boven de vo..

Pastorie van de Hervormde Kerk

Kerkpad 13
Horssen (Gemeente Druten)
Pastorie van Herv. Kerk. Huis met verdieping en hoog schilddak, bekroond met hoekschoorstenen, omstreeks 1820. Rechts koetshuis onder zadeld..

Boerderij, met woongedeelte onder rieten zadeldak, dwars op de stal gebouwd

Pannekoeksestraat 1
Horssen (Gemeente Druten)
Boerderij, met woongedeelte onder rieten zadeldak, dwars op de stal gebouwd; eerste kwart 19e eeuw. Vensters met luiken; deuromlijsting met ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalige R.K. kerk in Horssen

Foto's (2)