Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk in Horssen

Kerkelijk Gebouw

Kerkpad 11
6631AB Horssen (gemeente Druten)
Gelderland

Bouwjaar: 1821


Beschrijving van Hervormde Kerk

Herv. Kerk. De in 1821 gebouwde Hervormde Kerk is een driezijdig gesloten zaalkerkje met spitsboogvensters en pannen dak, waarop boven de voorgevel een zeskantig houten klokketorentje met spits is gebouwd. Houten omlijsting van de toegangsdeuren met pilasters en gebogen fronton. Tot de inventaris behoren: een eenvoudige, 18e eeuwse preekstoel; een koperen lezenaar uit de 17e eeuw; een herengestoelte met in rococo-vormen gesneden overhuiving en alliantiewapen, derde kwart 18e eeuw, een grafzerk uit 1657. In het klokketorentje klok van Gebr. Van Bergen, Midwolda, 1920, diam. 51 cm. De klok is in 1986 ingehangen en afkomstig uit de Hervormde Kerk van Altforst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22633
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk in Horssen

Pastorie van de Hervormde Kerk

Kerkpad 13
Horssen (Gemeente Druten)
Pastorie van Herv. Kerk. Huis met verdieping en hoog schilddak, bekroond met hoekschoorstenen, omstreeks 1820. Rechts koetshuis onder zadeld..

Boerderij, met woongedeelte onder rieten zadeldak, dwars op de stal gebouwd

Pannekoeksestraat 1
Horssen (Gemeente Druten)
Boerderij, met woongedeelte onder rieten zadeldak, dwars op de stal gebouwd; eerste kwart 19e eeuw. Vensters met luiken; deuromlijsting met ..

Wagenloods

Pannekoeksestraat 1
Horssen (Gemeente Druten)
Omschrijving De half open WAGENLOODS met tasruimte is gebouwd op een rechthoekig grondplan en heeft één verdieping onder asymmetrische za..

Boerderij onder hoog, met riet en pannen gedekt wolfdak

Zelksestraat 4
Horssen (Gemeente Druten)
Boerderij, 17e of 18e eeuw, onder hoog, met riet en pannen gedekt wolfdak. In de gepleisterde voorgevel vensters met luiken en zesruitsschui..

R.K. Kerk

Kerkpad 7
Horssen (Gemeente Druten)
R.K. Kerk. De neogotische kerk van de H. Antonius Abt, vanwege de kuip van een hardstenen, laat-romaans doopvont en de klok van Willem en Ja..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)