Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Goed bewaarde boerderij met rechte puntgevel met vlechtingen en links opkamer onder zadeldak, parallel aan de straat. Groot, ingebroken venster met 25 ruits-schuifraam en deurbovenlicht met 15 ruits-r .. in Hoornaar

Boerderij

Dorpsweg 125
4223NH Hoornaar (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw 1600 mogelijk 17e eeuw


Beschrijving van Goed bewaarde boerderij met rechte puntgevel met vlechtingen en links opkamer onder zadeldak, parallel aan de straat. Groot, ingebroken venster met 25 ruits-schuifraam en deurbovenlicht met 15 ruits-r ..

Goed bewaarde boerderij (XVII ?) met rechte puntgevel met vlechtingen en links opkamer onder zadeldak, parallel aan de straat. Groot, ingebroken venster met 25 ruits-schuifraam en deurbovenlicht met 15 ruits-raam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22626
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Goed bewaarde boerderij met rechte puntgevel met vlechtingen en links opkamer onder zadeldak, parallel aan de straat. Groot, ingebroken venster met 25 ruits-schuifraam en deurbovenlicht met 15 ruits-r .. in Hoornaar

Noordelijk van de kerk gelegen herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Twee dakkapellen met eenvoudige gesneden zijstukken. Schilderachtige li ..

Dorpsweg 11
Hoornaar (Gemeente Giessenlanden)
Noordelijk van de kerk gelegen herenhuis met verdieping en omlopend schilddak, gedateerd 1874, maar klaarblijkelijk van oudere datum. Twee d..

Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsweg 10B
Hoornaar (Gemeente Giessenlanden)
NED. HERV. KERK. Eenbeukige, 15e eeuwse dorpskerk met vijfzijdig gesloten koor, dat in 1842 ingrijpend gewijzigd is, en monumentale toren, ..

Langgerekte boerderij. Rieten zadeldak. Het woonhuis heeft rechts een opkamer. Grote inrijdeuren onder opgewipt dakgedeelte

Dorpsweg 55
Hoornaar (Gemeente Giessenlanden)
Langgerekte boerderij, blijkens jaarankers in de gepleisterde voorgevel uit 1788. Rieten zadeldak. Het woonhuis heeft rechts een opkamer. Gr..

Uitgebouwd gedeelte, onder rieten zadeldak, van een boerderij. Vormt een geheel met het buurnummer 8.

Overslingeland 8
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Uitgebouwd gedeelte, onder rieten zadeldak, van een boerderij (XVII ?). Vormt een geheel met het buurnummer 8.

Boerderij met rieten zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd. Vormt een geheel met het buurnummer 8a

Overslingeland 8
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Boerderij (XVII ?), met rieten zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd. Vormt een geheel met het buurnummer 8a.

Kaart & Routeplanner

Route naar Goed bewaarde boerderij met rechte puntgevel met vlechtingen en links opkamer onder zadeldak, parallel aan de straat. Groot, ingebroken venster met 25 ruits-schuifraam en deurbovenlicht met 15 ruits-r .. in Hoornaar