Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren van Sint Maartenskerk in Zwaag

Kerkelijk Gebouw

Kerkelaan 8
1689EA Zwaag (gemeente Hoorn)
Noord Holland

Bouwjaar: mogelijk 16e eeuw 1500 mogelijk 16e eeuw


Beschrijving van Toren van Sint Maartenskerk

Toren der Herv. Kerk. Drie geledingen. Ingang gedekt door een zandstenen latei, waarboven een rond venster in een zandstenen omraming, het geheel gevat in een smalle spitsboognis; in de drie vrijliggende zijden van de tweede geleding telkens drie smalle nissen gedekt door zandstenen lateien, in de zijden van de derde geleding brede korfbogig gedekte nissen met galmgaten; gemetselde spits. Klokkenstoel met klok van Steven Butendiic, 1468, diam. 95,5 cm. Mechanisch torenuurwerk van Eijsbouts, 1920. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22621
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren van Sint Maartenskerk in Zwaag

Sint Maartens- of Dorpskerk

Kerkelaan 8
Zwaag (Gemeente Hoorn)
Hervormde KERK. Eenbeukige kerk met smaller driezijdig gesloten koor. Spitsboogvensters met geprofileerde dagkanten; inwendig houten tongewe..

Boerderij Buitenrust: stolpboerderij

Westerblokker 159
Blokker (Gemeente Hoorn)
Omschrijving STOLPBOERDERIJ gebouwd op een rechthoekig grondplan en voorzien van een rietgedekt schilddak waarvan de nok haaks staat op de ..

Boerderij Buitenrust: veestal

Westerblokker 159
Blokker (Gemeente Hoorn)
Omschrijving De VEESTAL van boerderijcomplex Buitenrust is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een zadeld..

Boerderij Buitenrust: toegangshek

Westerblokker 159
Blokker (Gemeente Hoorn)
Omschrijving Circa 1,80 m hoog en 2,50 m breed TOEGANGSHEK bij boerderij Buitenrust bestaande uit twee achthoekige gietijzeren staanders w..

Wulframhoeve. Stolphoeve met dwarseind en houten middentop boven het woongedeelte. Gesneden deur en bovenlicht, geprofileerd kalf

Dorpsstraat 14
Zwaag (Gemeente Hoorn)
Wulframhoeve. Stolphoeve met dwarseind en houten middentop boven het woongedeelte. Gesneden deur en bovenlicht, geprofileerd kalf. Ca. 1840.

Kaart & Routeplanner

Route naar Toren van Sint Maartenskerk in Zwaag

Foto's (3)