Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Lindenplaats: stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van merkwaardige pronkdeur en van een houten geveltop. Twaalfruitsschuifvensters; schulprand boven de dwarsdeur. in Blokker

Boerderij

Westerblokker 52
1695AJ Blokker (gemeente Hoorn)
Noord Holland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Boerderij Lindenplaats: stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van merkwaardige pronkdeur en van een houten geveltop. Twaalfruitsschuifvensters; schulprand boven de dwarsdeur.

Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van merkwaardige pronkdeur en van een houten geveltop. Twaalfruitsschuifvensters; schulprand boven de dwarsdeur. XVIII/XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22618
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Lindenplaats: stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van merkwaardige pronkdeur en van een houten geveltop. Twaalfruitsschuifvensters; schulprand boven de dwarsdeur. in Blokker

Hervormde Kerk. Zaalkerkje met rondboogvensters. Opgetrokken op de plaats van de in 1864 door brand verwoeste middeleeuwse kerk. Orgel met Hoofdwerk e ..

Westerblokker 105
Blokker (Gemeente Hoorn)
Herv.Kerk. Zaalkerkje met rondboogvensters, 1864, opgetrokken op de plaats van de in 1864 door brand verwoeste middeleeuwse kerk. Orgel met ..

Toren met ingesnoerde spits; drie geledingen, in de eerste toegang in een hoge spitsboognis, in de tweede smalle lichtspleet in de vrijliggende zijden ..

Westerblokker 105
Blokker (Gemeente Hoorn)
Toren met ingesnoerde spits; drie geledingen, in de eerste toegang in een hoge spitsboognis, in de tweede smalle lichtspleet in de vrijligge..

Stolphoeve, genaamd De Barmhartige Samaritaan

Westerblokker 39
Blokker (Gemeente Hoorn)
Stolphoeve, genaamd De Barmhartige Samaritaan, in het gesneden deurkalf gedateerd 1659. Het niet uitstekende voorhuis heeft een trapgevel me..

Boerderij Buitenrust: stolpboerderij

Westerblokker 159
Blokker (Gemeente Hoorn)
Omschrijving STOLPBOERDERIJ gebouwd op een rechthoekig grondplan en voorzien van een rietgedekt schilddak waarvan de nok haaks staat op de ..

Boerderij Buitenrust: veestal

Westerblokker 159
Blokker (Gemeente Hoorn)
Omschrijving De VEESTAL van boerderijcomplex Buitenrust is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een zadeld..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij Lindenplaats: stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van merkwaardige pronkdeur en van een houten geveltop. Twaalfruitsschuifvensters; schulprand boven de dwarsdeur. in Blokker

Foto's (1)