Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren met ingesnoerde spits; drie geledingen, in de eerste toegang in een hoge spitsboognis, in de tweede smalle lichtspleet in de vrijliggende zijden, in de derde aan elke zijde twee gekoppelde galmg .. in Blokker

Kerkelijk Gebouw

Westerblokker 105
1695AC Blokker (gemeente Hoorn)
Noord Holland

Bouwjaar: eerste helft 16e eeuw 1500 eerste helft 16e eeuw


Beschrijving van Toren met ingesnoerde spits; drie geledingen, in de eerste toegang in een hoge spitsboognis, in de tweede smalle lichtspleet in de vrijliggende zijden, in de derde aan elke zijde twee gekoppelde galmg ..

Toren met ingesnoerde spits; drie geledingen, in de eerste toegang in een hoge spitsboognis, in de tweede smalle lichtspleet in de vrijliggende zijden, in de derde aan elke zijde twee gekoppelde galmgaten. XVI A. Klokkenstoel met klok van Goebel Zael, 1537, diam. 94 cm. Mechanisch torenuurwerk, circa 1860, is buiten gebruik gesteld en mechanisch torenuurwerk van Eijsbouts. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22617
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren met ingesnoerde spits; drie geledingen, in de eerste toegang in een hoge spitsboognis, in de tweede smalle lichtspleet in de vrijliggende zijden, in de derde aan elke zijde twee gekoppelde galmg .. in Blokker

Hervormde Kerk. Zaalkerkje met rondboogvensters. Opgetrokken op de plaats van de in 1864 door brand verwoeste middeleeuwse kerk. Orgel met Hoofdwerk e ..

Westerblokker 105
Blokker (Gemeente Hoorn)
Herv.Kerk. Zaalkerkje met rondboogvensters, 1864, opgetrokken op de plaats van de in 1864 door brand verwoeste middeleeuwse kerk. Orgel met ..

Boerderij Lindenplaats: stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van merkwaardige pronkdeur en van een houten geveltop. Twaalfruitsschuifvenst ..

Westerblokker 52
Blokker (Gemeente Hoorn)
Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van merkwaardige pronkdeur en van een houten geveltop. Twaalfruitsschuifvensters; schulpran..

Stolphoeve, genaamd De Barmhartige Samaritaan

Westerblokker 39
Blokker (Gemeente Hoorn)
Stolphoeve, genaamd De Barmhartige Samaritaan, in het gesneden deurkalf gedateerd 1659. Het niet uitstekende voorhuis heeft een trapgevel me..

Boerderij Buitenrust: stolpboerderij

Westerblokker 159
Blokker (Gemeente Hoorn)
Omschrijving STOLPBOERDERIJ gebouwd op een rechthoekig grondplan en voorzien van een rietgedekt schilddak waarvan de nok haaks staat op de ..

Boerderij Buitenrust: veestal

Westerblokker 159
Blokker (Gemeente Hoorn)
Omschrijving De VEESTAL van boerderijcomplex Buitenrust is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een zadeld..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)