Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met monumentale bakstenen gevel van vijf traveeën, afgesloten door klassiek hoofdgestel met metopen en triglyphen in Hoorn

Woonhuis

Roode Steen 1
1621CV Hoorn
Noord Holland


Beschrijving van Huis met monumentale bakstenen gevel van vijf traveeën, afgesloten door klassiek hoofdgestel met metopen en triglyphen

Huis met monumentale bakstenen gevel van vijf traveeën, afgesloten door klassiek hoofdgestel met metopen en triglyphen, 1790; opzetstuk met wapen van Westfriesland. In middenrisaliet vensteromlijstingen en festoen. Vensters op de verdiepingen met oude roedenindeling. Stoep met palen en kettingen. Pomp. Zadeldak met rode pannen en zwarte pannen op voorste schild. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22572
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met monumentale bakstenen gevel van vijf traveeën, afgesloten door klassiek hoofdgestel met metopen en triglyphen in Hoorn

Vijf traveeën breed sober pand met rechte kroonlijst en dakkapel

Roode Steen 15
Hoorn
Vijf traveeën breed sober pand met rechte kroonlijst en dakkapel, XVIII B. Omlijste deurpartij. Stoep met hek, pompvoet. Zadeldak met rode ..

Poortje met stoep en stoephek

Roode Steen 15
Hoorn
Inleiding POORTJE met STOEP en STOEPHEK uit omstreeks 1880, gelegen aan de zuidwestzijde van het Rode Steen, rechts (NW) naast de voormalig..

Westfries Museum

Roode Steen 1
Hoorn
Statencollege, thans Westfries Museum. Hoofdgebouw met pronkgevel van natuursteen (1631) aan het Rode Steen. Oudere dwarsbouw achter (XV); j..

Pand met gepleisterde gevel waarin smalle hoeklisenen en een middenrisaliet bekroond door halfronde dakkapel. Pui modern. Stoep met hek. Zadeldak met ..

Roode Steen 14
Hoorn
Vroeg 19e eeuws pand met gepleisterde gevel waarin smalle hoeklisenen en een middenrisaliet bekroond door halfronde dakkapel. Pui modern. St..

Pand met ingezwenkte halsgevel; oude roeden in de vensters; pui gewijzigd

Grote Noord 1
Hoorn
17e eeuws pand met ingezwenkte halsgevel, 1698; oude roeden in de vensters; pui gewijzigd.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met monumentale bakstenen gevel van vijf traveeën, afgesloten door klassiek hoofdgestel met metopen en triglyphen in Hoorn

Foto's (2)