Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met trapgevel, bij de restauratie regelmatig opgebouwd, pui in 17e-eeuwse trant gerestaureerd. Puibalk en fries met leeuwenmaskers, wapenstenen en jaartalsteen in Hoorn

Woonhuis

Oude Doelenkade 19
1621BH Hoorn
Noord Holland

Bouwjaar: 1616


Beschrijving van Huis met trapgevel, bij de restauratie regelmatig opgebouwd, pui in 17e-eeuwse trant gerestaureerd. Puibalk en fries met leeuwenmaskers, wapenstenen en jaartalsteen

Huis met trapgevel, bij de restauratie regelmatig opgebouwd, pui in 17e eeuwse trant gerestaureerd. Puibalk en fries met leeuwenmaskers, wapenstenen en jaartalsteen 1616. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22535
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met trapgevel, bij de restauratie regelmatig opgebouwd, pui in 17e-eeuwse trant gerestaureerd. Puibalk en fries met leeuwenmaskers, wapenstenen en jaartalsteen in Hoorn

Huis met trapgevel, bij de restauratie regelmatig opgebouwd, pui in 17e-eeuwse trant gerestaureerd. Puibalk en fries met leeuwenmaskers, wapenstenen e ..

Oude Doelenkade 17
Hoorn
Huis met trapgevel, bij de restauratie regelmatig opgebouwd, pui in 17e eeuwse trant gerestaureerd. Puibalk en fries met leeuwenmaskers, wap..

Pand waarvan bij de restauratie in 1962 e.v. boven de verdieping en pui de trapgevel gerestaureerd is; achtergevel gaaf

Oude Doelenkade 21
Hoorn
Pand waarvan bij de restauratie in 1962 e.v. boven de verdieping en pui de trapgevel gerestaureerd is; achtergevel gaaf.

Blok van zes herenhuizen

Oude Doelenkade 27
Hoorn
Inleiding In 1903-1904 gebouwd blok van zes HERENHUIZEN, ontworpen door gemeentearchitect Joh. van Reijendam Cz. in een door Art Nouveau en..

Kaaspakhuis onder zadeldak

Lindestraat 6
Hoorn
17e eeuws kaaspakhuis onder zadeldak, waarvan de gepleisterde puntgevel beneden de oude kozijnen heeft behouden en in de top jongere venster..

Gepleisterde 18e-eeuwse pakhuisgevel voor wellicht ouder pand

Korenmarkt 6
Hoorn
Gepleisterde 18e eeuwse pakhuisgevel voor wellicht ouder pand.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met trapgevel, bij de restauratie regelmatig opgebouwd, pui in 17e-eeuwse trant gerestaureerd. Puibalk en fries met leeuwenmaskers, wapenstenen en jaartalsteen in Hoorn

Foto's (2)