Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Drie Kaemeren, deftig pand met rechte kroonlijst; rijk geornementeerd rond deurpartij en vensters op beide verdiepingen er boven. in Hoorn

Woonhuis

Gouw 7
1621HA Hoorn
Noord Holland

Bouwjaar: 1753 (wapen)


Beschrijving van De Drie Kaemeren, deftig pand met rechte kroonlijst; rijk geornementeerd rond deurpartij en vensters op beide verdiepingen er boven.

Deftig 18e eeuws pand met rechte kroonlijst; rijk geornementeerd rond deurpartij en vensters op beide verdiepingen er boven. Wapens Velius-Godde, 1753. Stoep met smeedijzeren hek. Inwendig stuc in gang en trappenhuis; lambrizeringen, schoorsteenmantel en boezem en gesneden plafond in rechter voor- en linker achterkamer; linker voorkamer met Lodewijk XIV-plafond. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22326
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Drie Kaemeren, deftig pand met rechte kroonlijst; rijk geornementeerd rond deurpartij en vensters op beide verdiepingen er boven. in Hoorn

Statenlogement

Nieuwstraat 23
Hoorn
Stadhuis (Voormalig Logement van de Staten). Bakstenen tweelinggevel aan de Nieuwstraat (1613) en kapel van het Ceciliaklooster (XV) aan de ..

Huis met ingezwenkte halsgevel met natuurstenen kuifstuk en aanzetkrullen

Nieuwstraat 21
Hoorn
Huis met ingezwenkte halsgevel met natuurstenen kuifstuk en aanzetkrullen, XVIII c.

Protestants Weeshuis

Korte Achterstraat 4
Hoorn
HERVORMD WEESHUIS, twee vleugels aan een binnenhof, waarvan de ene straatwand vormt aan de Korte Achterstraat (ingangsportaal uit 1729) en d..

Kapel van het voormalige Mariaklooster

Korte Achterstraat 2A
Hoorn
Kapel van het voormalige Mariaklooster (XV), thans Gereformeerde Kerk. Gevel aan de straat gepleisterd uit 1877, noordgevel vormt begrenzing..

Huis met eenvoudige gevel met rechte kroonlijst; rijk bewerkte deurbekroning en bijzonder sierlijk snijraam met monogram

Nieuwstraat 20
Hoorn
Huis met eenvoudige 18e eeuwse gevel met rechte kroonlijst; rijk bewerkte deurbekroning en bijzonder sierlijk snijraam met monogram, XVIII c..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Drie Kaemeren, deftig pand met rechte kroonlijst; rijk geornementeerd rond deurpartij en vensters op beide verdiepingen er boven. in Hoorn

Foto's (3)