Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met van top beroofde gevel op houten pui boven stenen borstwering; in deurkalf gedateerd 1624. Inwendig houtskelet, spiltrap en insteek in voorhuis; galerij in achterhuis, balklaag op houten en s .. in Hoorn

Woonhuis

Binnenluiendijk 3
1621ME Hoorn
Noord Holland

Bouwjaar: vroeg 16e eeuw


Beschrijving van Huis met van top beroofde gevel op houten pui boven stenen borstwering; in deurkalf gedateerd 1624. Inwendig houtskelet, spiltrap en insteek in voorhuis; galerij in achterhuis, balklaag op houten en s ..

Huis met van top beroofde vroeg 17e eeuwse gevel op houten pui boven stenen borstwering; in deurkalf gedateerd 1624. Inwendig houtskelet, spiltrap en insteek in voorhuis; galerij in achterhuis, balklaag op houten en stenen consoles. Achtertop hersteld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22302
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met van top beroofde gevel op houten pui boven stenen borstwering; in deurkalf gedateerd 1624. Inwendig houtskelet, spiltrap en insteek in voorhuis; galerij in achterhuis, balklaag op houten en s .. in Hoorn

Kamer Westindische Compagnie, thans Logegebouw (sedert 1862)

Binnenluiendijk 2
Hoorn
KAMER Westindische Compagnie, thans Logegebouw (sedert 1862). Strakke bakstenen gevel met door fronton bekroond middenrisaliet, waarin de in..

Pakhuis

Binnenluiendijk 4
Hoorn
Pakhuis 17e eeuw.

Blok van zes herenhuizen

Oude Doelenkade 27
Hoorn
Inleiding In 1903-1904 gebouwd blok van zes HERENHUIZEN, ontworpen door gemeentearchitect Joh. van Reijendam Cz. in een door Art Nouveau en..

Pand waarvan bij de restauratie in 1962 e.v. boven de verdieping en pui de trapgevel gerestaureerd is; achtergevel gaaf

Oude Doelenkade 21
Hoorn
Pand waarvan bij de restauratie in 1962 e.v. boven de verdieping en pui de trapgevel gerestaureerd is; achtergevel gaaf.

Huis met trapgevel, bij de restauratie regelmatig opgebouwd, pui in 17e-eeuwse trant gerestaureerd. Puibalk en fries met leeuwenmaskers, wapenstenen e ..

Oude Doelenkade 19
Hoorn
Huis met trapgevel, bij de restauratie regelmatig opgebouwd, pui in 17e eeuwse trant gerestaureerd. Puibalk en fries met leeuwenmaskers, wap..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met van top beroofde gevel op houten pui boven stenen borstwering; in deurkalf gedateerd 1624. Inwendig houtskelet, spiltrap en insteek in voorhuis; galerij in achterhuis, balklaag op houten en s .. in Hoorn

Foto's (6)