Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Diaconiehuis. Twee gepleisterde topgevels, waarin twee gevelstenen. Inwendig gang met twee deuromlijstingen en poortje; in de deur bijzonder mooi slot in Hoorn

Gebouw

Achterom 3
1621KP Hoorn
Noord Holland

Bouwjaar: 1619


Beschrijving van Diaconiehuis. Twee gepleisterde topgevels, waarin twee gevelstenen. Inwendig gang met twee deuromlijstingen en poortje; in de deur bijzonder mooi slot

Diaconiehuis. Twee gepleisterde topgevels, waarvan er waarschijnlijk slechts een 17e eeuws is, waarin twee gevelstenen, een met 1619 en een met drie egels. Inwendig gang met twee deuromlijstingen en poortje; in de deur bijzonder mooi slot, XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22279
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Diaconiehuis. Twee gepleisterde topgevels, waarin twee gevelstenen. Inwendig gang met twee deuromlijstingen en poortje; in de deur bijzonder mooi slot in Hoorn

Linker helft van ondiep woonhuis met eenvoudige bakstenen gevel, geleed door middenrisaliet waarin ingangspartij; bestemd voor annex van het Westfries ..

Roode Steen 1
Hoorn
Linker helft van ondiep woonhuis met eenvoudige bakstenen gevel, geleed door middenrisaliet waarin ingangspartij XIX A; bestemd voor annex v..

Rechter helft van ondiep woonhuis met eenvoudige bakstenen gevel, geleed door middenrisaliet, waarin ingangspartij; bestemd voor annex van het Westfri ..

Roode Steen 1
Hoorn
Rechter helft van ondiep woonhuis met eenvoudige bakstenen gevel, geleed door middenrisaliet, waarin ingangspartij, XIX A; bestemd voor anne..

Pand, oorspronkelijk met hout skelet, aan rechterzijde in 1932 verwijderd

Kuil 32
Hoorn
17e eeuws pand, oorspronkelijk met hout skelet, aan rechterzijde in 1932 verwijderd.

Sint Jozefhuis; huis met topgevel, gepleisterd, met gevelsteen

Achterom 15
Hoorn
R.K.Wees- en Oudeliedenhuis. Vier vleugels om een binnenplaats; frontgevel met mooi gemetselde, door geblokte lisenen en middenrisaliet gele..

Tuinmuur, ingebouwd in laag verdiepingloos pakhuisje met Lod. XV-voordeur uit pand aan de Koepoortsweg

Achterom 20
Hoorn
TUINMUUR, ingebouwd in laag verdiepingloos pakhuisje met Lod. XV-voordeur uit pand aan de Koepoortsweg.

Kaart & Routeplanner

Route naar Diaconiehuis. Twee gepleisterde topgevels, waarin twee gevelstenen. Inwendig gang met twee deuromlijstingen en poortje; in de deur bijzonder mooi slot in Hoorn