Haven De Haven in Hoogeveen

van Echtenstraat 37
7902EK Hoogeveen
Drenthe

Bouwjaar: mog. late 18e eeuw (kern) ca. 1850 (huidige vorm) 1800 mog. late 18e eeuw (kern) ca. 1850 (huidige vorm)

Beschrijving van Haven De Haven

Mogelijk eind 18e eeuws gebouw onder met pannen belegd afgewolfd schilddak; vergaarbak en geprofileerde gootlijst; twee schoorstenen; staafankers, zesruitsschuifvensters en paneeldeur met bovenlicht in lange gevel; 1-steens strekken boven raam- en deuropeningen; twee jongere vierruitsvensters. Zesruitsschuifvenster met verlaagd (oorspronkelijk zesruits-) venster en paneeldeur met bovenlicht in rechter korte gevel; 1/2-steens rollaagjes. Twee zesruitsschuifvensters, jongere deur en twee jongere vierruitsvensters; 1/2-steens rollaagjes onder en boven raam- en deuropeningen. Haaks aangebouwd (vermoedelijk begin 19e eeuwse) aanbouw onder pannen gedekt schilddak; strokendeur met bovenlicht; zesruitsschuifvensters; twee rondboograampjes met tracering; rozetankers gietijzeren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)