Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rechthoekige zaalkerk met topgevel en zadeldak, vlakke pilasters en rondboogvensters met houten roeden in Hoogeloon

Kerkelijk Gebouw

Hoofdstraat 68
5528AK Hoogeloon (gemeente Bladel)
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw (ingebruikname)


Beschrijving van Rechthoekige zaalkerk met topgevel en zadeldak, vlakke pilasters en rondboogvensters met houten roeden

Rechthoekige zaalkerk met topgevel en zadeldak, vlakke pilasters en rondboogvensters met houten roeden. Inwendig stuczoldering, XVIIe eeuwse eiken kansel, XVIIIe eeuwse koperen doopbekkenhouder. Het kerkje staat onder een bekapping met de naastgelegen pastorie op het dak waarvan een torentje staat. Het woonhuis heeft een gebosseerd witgepleisterde gevel, zesdelige schuiframen in vensters die bekroond worden door kuiven van stucwerk. Torentje met met klok van J. de Clerck, 1668. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22246
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rechthoekige zaalkerk met topgevel en zadeldak, vlakke pilasters en rondboogvensters met houten roeden in Hoogeloon

Boerderij op L-vormige plattegrond; het dwars naar de weg staande gedeelte met hoge kelder, topgevel met vlechtingen en duivengaten, ontlastingsbogen ..

Hoofdstraat 59
Hoogeloon (Gemeente Bladel)
Boerderij op L-vormige plattegrond; het dwars naar de weg staande gedeelte met hoge kelder, topgevel met vlechtingen en duivengaten, ontlast..

Pandje waarschijnlijk voormalige boerderij, zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak met afhang tussen puntgevels (ged. met vlechtingen). In ..

De Hoef 2
Hoogeloon (Gemeente Bladel)
PANDJE waarschijnlijk voormalige boerderij, zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak met afhang tussen puntgevels (ged. met vlecht..

Melkfabriek St. Pancratius

Vessemseweg 1
Hoogeloon (Gemeente Bladel)
Inleiding. De voormalige ZUIVELFABRIEK ST. PANCRATIUS werd gebouwd in 1916 naar ontwerp van architect L. Kooken als een klein "Chateau d' I..

Sint-Pancratiuskerk

Hoofdstraat 52
Hoogeloon (Gemeente Bladel)
Inleiding. De ST. PANCRATIUSKERK is ontworpen door architect J.H.H. van Groenendael en gebouwd in 1924. De stijl is sobere Neo-Gotiek. Dez..

Kerktoren. Toren van de in 1926 afgebroken St. Pancratiuskerk

Torenstraat 9
Hoogeloon (Gemeente Bladel)
Kerktoren. Toren van de in 1926 afgebroken St. Pancratiuskerk. Sober bouwwerk uit omstreeks 1400, waarvan de haakse beren in de bovenste gel..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rechthoekige zaalkerk met topgevel en zadeldak, vlakke pilasters en rondboogvensters met houten roeden in Hoogeloon

Foto's (2)