Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pandje waarschijnlijk voormalige boerderij, zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak met afhang tussen puntgevels (ged. met vlechtingen). In de voorgevel een opgeklampte deur met gesneden bo .. in Hoogeloon

Boerderij

De Hoef 2
5528CA Hoogeloon (gemeente Bladel)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1847 (jaartalankers)


Beschrijving van Pandje waarschijnlijk voormalige boerderij, zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak met afhang tussen puntgevels (ged. met vlechtingen). In de voorgevel een opgeklampte deur met gesneden bo ..

PANDJE waarschijnlijk voormalige boerderij, zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak met afhang tussen puntgevels (ged. met vlechtingen). In de voorgevel een opgeklampte deur met gesneden bovenlicht, twee 30-ruits vensters en de jaartalankers 1847. In de rechter zijgevel twee achtzijdige vensters met een wielvormige roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22243
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pandje waarschijnlijk voormalige boerderij, zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak met afhang tussen puntgevels (ged. met vlechtingen). In de voorgevel een opgeklampte deur met gesneden bo .. in Hoogeloon

Melkfabriek St. Pancratius

Vessemseweg 1
Hoogeloon (Gemeente Bladel)
Inleiding. De voormalige ZUIVELFABRIEK ST. PANCRATIUS werd gebouwd in 1916 naar ontwerp van architect L. Kooken als een klein "Chateau d' I..

Rechthoekige zaalkerk met topgevel en zadeldak, vlakke pilasters en rondboogvensters met houten roeden

Hoofdstraat 68
Hoogeloon (Gemeente Bladel)
Rechthoekige zaalkerk met topgevel en zadeldak, vlakke pilasters en rondboogvensters met houten roeden. Inwendig stuczoldering, XVIIe eeuwse..

Boerderij op L-vormige plattegrond; het dwars naar de weg staande gedeelte met hoge kelder, topgevel met vlechtingen en duivengaten, ontlastingsbogen ..

Hoofdstraat 59
Hoogeloon (Gemeente Bladel)
Boerderij op L-vormige plattegrond; het dwars naar de weg staande gedeelte met hoge kelder, topgevel met vlechtingen en duivengaten, ontlast..

Sint-Pancratiuskerk

Hoofdstraat 52
Hoogeloon (Gemeente Bladel)
Inleiding. De ST. PANCRATIUSKERK is ontworpen door architect J.H.H. van Groenendael en gebouwd in 1924. De stijl is sobere Neo-Gotiek. Dez..

Kerktoren. Toren van de in 1926 afgebroken St. Pancratiuskerk

Torenstraat 9
Hoogeloon (Gemeente Bladel)
Kerktoren. Toren van de in 1926 afgebroken St. Pancratiuskerk. Sober bouwwerk uit omstreeks 1400, waarvan de haakse beren in de bovenste gel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)