Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel, waarin vensters met luiken en ramen met goede roedeverdeling. De rechter zijgevel van het woonhuis is verminkt door een moderne uitbouw in Hoogblokland

Boerderij

Dorpsweg 71
4221LH Hoogblokland (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw 1700 mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel, waarin vensters met luiken en ramen met goede roedeverdeling. De rechter zijgevel van het woonhuis is verminkt door een moderne uitbouw

BOERDERIJ (XVIII ?) onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel, waarin vensters met luiken en ramen met goede roedeverdeling. De rechter zijgevel van het woonhuis is verminkt door een moderne uitbouw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22235
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel, waarin vensters met luiken en ramen met goede roedeverdeling. De rechter zijgevel van het woonhuis is verminkt door een moderne uitbouw in Hoogblokland

Dorpskerk met deels uit de voorgaande kerk afkomstige, en deels uit de bouwtijd stammende interieur-onderdelen

Dorpsweg 80A
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
Op verhoogd terrein gesitueerd, ter plaatse van de in 1879 afgebroken Middeleeuwse kruiskerk, in 1880-81 naar ontwerp van A. van der Haven i..

Boerderij onder rieten wolfdak, dat zowel het woonhuis als de stal, die baanderdeuren onder rieten zadeldakje met houten puntgevel in de zijmuur heeft ..

Dorpsweg 55
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVII) onder rieten wolfdak, dat zowel het woonhuis als de stal, die baanderdeuren onder rieten zadeldakje met houten puntgevel in..

Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis. Vensters met luiken en zesruitsramen. Vormt een geheel met het buurnummer 44

Dorpsweg 41
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis. Vensters met luiken en zesruitsramen. Vormt een geheel met het buurnummer 44.

Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis onder rieten wolfdak. De afgeknotte puntgevel bezit vlechtingen en vensters met luiken en negen- ..

Dorpsweg 44
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
GEDEELTE VAN EEN BOERDERIJ met goed bewaard woonhuis (XVII ?) onder rieten wolfdak. De afgeknotte puntgevel bezit vlechtingen en vensters me..

Deftig herenhuis onder hoog schilddak met bekronende schoorstenen en twee dakkapellen

Stationsweg 39
Arkel (Gemeente Giessenlanden)
Deftig HERENHUIS (XIXa) onder hoog schilddak met bekronende schoorstenen en twee dakkapellen. Gepleisterde lijstgevel; deuromlijsting, deur..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel, waarin vensters met luiken en ramen met goede roedeverdeling. De rechter zijgevel van het woonhuis is verminkt door een moderne uitbouw in Hoogblokland

Foto's (1)