Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder rieten wolfdak, dat zowel het woonhuis als de stal, die baanderdeuren onder rieten zadeldakje met houten puntgevel in de zijmuur heeft, overdekt. Aan de voorzijde afgeknotte puntgevel .. in Hoogblokland

Boerderij

Dorpsweg 55
4221LG Hoogblokland (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder rieten wolfdak, dat zowel het woonhuis als de stal, die baanderdeuren onder rieten zadeldakje met houten puntgevel in de zijmuur heeft, overdekt. Aan de voorzijde afgeknotte puntgevel ..

BOERDERIJ (XVII) onder rieten wolfdak, dat zowel het woonhuis als de stal, die baanderdeuren onder rieten zadeldakje met houten puntgevel in de zijmuur heeft, overdekt. Aan de voorzijde afgeknotte puntgevel met vlechtingen en vensters met geblokte ontlastingsbogen, luiken en kleine roedenverdeling in de ramen. In de zijgevel van het woonhuis een venster met middenstijl. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22234
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder rieten wolfdak, dat zowel het woonhuis als de stal, die baanderdeuren onder rieten zadeldakje met houten puntgevel in de zijmuur heeft, overdekt. Aan de voorzijde afgeknotte puntgevel .. in Hoogblokland

Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis. Vensters met luiken en zesruitsramen. Vormt een geheel met het buurnummer 44

Dorpsweg 41
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis. Vensters met luiken en zesruitsramen. Vormt een geheel met het buurnummer 44.

Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis onder rieten wolfdak. De afgeknotte puntgevel bezit vlechtingen en vensters met luiken en negen- ..

Dorpsweg 44
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
GEDEELTE VAN EEN BOERDERIJ met goed bewaard woonhuis (XVII ?) onder rieten wolfdak. De afgeknotte puntgevel bezit vlechtingen en vensters me..

Boerderij onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel, waarin vensters met luiken en ramen met goede roedeverdeling. De rechter zijgevel van he ..

Dorpsweg 71
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVIII ?) onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel, waarin vensters met luiken en ramen met goede roedeverdeling. De rec..

Dorpskerk met deels uit de voorgaande kerk afkomstige, en deels uit de bouwtijd stammende interieur-onderdelen

Dorpsweg 80A
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
Op verhoogd terrein gesitueerd, ter plaatse van de in 1879 afgebroken Middeleeuwse kruiskerk, in 1880-81 naar ontwerp van A. van der Haven i..

Deftig herenhuis onder hoog schilddak met bekronende schoorstenen en twee dakkapellen

Stationsweg 39
Arkel (Gemeente Giessenlanden)
Deftig HERENHUIS (XIXa) onder hoog schilddak met bekronende schoorstenen en twee dakkapellen. Gepleisterde lijstgevel; deuromlijsting, deur..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij onder rieten wolfdak, dat zowel het woonhuis als de stal, die baanderdeuren onder rieten zadeldakje met houten puntgevel in de zijmuur heeft, overdekt. Aan de voorzijde afgeknotte puntgevel .. in Hoogblokland

Foto's (4)