Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis onder rieten wolfdak. De afgeknotte puntgevel bezit vlechtingen en vensters met luiken en negen- en zesruitsramen. Links een uitbouw met puntgevel .. in Hoogblokland

Boerderij

Dorpsweg 44
4221LG Hoogblokland (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw 1600 mogelijk 17e eeuw


Beschrijving van Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis onder rieten wolfdak. De afgeknotte puntgevel bezit vlechtingen en vensters met luiken en negen- en zesruitsramen. Links een uitbouw met puntgevel ..

GEDEELTE VAN EEN BOERDERIJ met goed bewaard woonhuis (XVII ?) onder rieten wolfdak. De afgeknotte puntgevel bezit vlechtingen en vensters met luiken en negen- en zesruitsramen. Links een uitbouw met puntgevel en rieten zadeldak. Vormt met het buurnummer 41 een geheel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22233
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis onder rieten wolfdak. De afgeknotte puntgevel bezit vlechtingen en vensters met luiken en negen- en zesruitsramen. Links een uitbouw met puntgevel .. in Hoogblokland

Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis. Vensters met luiken en zesruitsramen. Vormt een geheel met het buurnummer 44

Dorpsweg 41
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis. Vensters met luiken en zesruitsramen. Vormt een geheel met het buurnummer 44.

Boerderij onder rieten wolfdak, dat zowel het woonhuis als de stal, die baanderdeuren onder rieten zadeldakje met houten puntgevel in de zijmuur heeft ..

Dorpsweg 55
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVII) onder rieten wolfdak, dat zowel het woonhuis als de stal, die baanderdeuren onder rieten zadeldakje met houten puntgevel in..

Boerderij onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel, waarin vensters met luiken en ramen met goede roedeverdeling. De rechter zijgevel van he ..

Dorpsweg 71
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVIII ?) onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel, waarin vensters met luiken en ramen met goede roedeverdeling. De rec..

Dorpskerk met deels uit de voorgaande kerk afkomstige, en deels uit de bouwtijd stammende interieur-onderdelen

Dorpsweg 80A
Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)
Op verhoogd terrein gesitueerd, ter plaatse van de in 1879 afgebroken Middeleeuwse kruiskerk, in 1880-81 naar ontwerp van A. van der Haven i..

Huisterp

-
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Huisterp. Datering: Late Middeleeuwen. Het monument is van wetenschappelijke- en cultuurhistorische betekenis. Gedeeltelijke bescherming,..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gedeelte van een boerderij met goed bewaard woonhuis onder rieten wolfdak. De afgeknotte puntgevel bezit vlechtingen en vensters met luiken en negen- en zesruitsramen. Links een uitbouw met puntgevel .. in Hoogblokland

Foto's (1)