Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerenhoeve bestaande uit een fors woonhuis met losse schuur in Lamswaarde

Boerderij

Jacobus de Waalstraat 8
4586AE Lamswaarde (gemeente Hulst)
Zeeland

Bouwjaar: 1831-1834


Beschrijving van Boerenhoeve bestaande uit een fors woonhuis met losse schuur

Boerenhoeve bestaande uit een fors woonhuis met losse schuur. Het woonhuis onder zadeldak is gedateerd 1834, het heeft in de langszijde voordeur met bovenlicht; 12-ruits schuifvensters met strekken. In een gedeelte van het aan de linkerzijde uitgebouwde huis een tegelkamer. Schuur gedeeltelijk van hout, gedeeltelijk van steen, toegang met opgewipt dak aan de straatzijde. Het zware schilddak met riet gedekt. Ingevolge de beschikking nummer MMA/Mo 225, d.d. 8 november 1984 van de Minister van WVC dient de schuur bij het pand Jacob de Waalstraat 8 te Lamswaarde gemeente Hontenisse te worden afgevoerd als beschermd monument. De nieuwe omschrijving luidt thans als volgt: Boerenhoeve bestaande uit een fors woonhuis. Het woonhuis onder zadeldak is gedateerd 1834, het heeft in de langszijde voordeur met bovenlicht; 12-ruits schuifvensters met strekken. In een gedeelte van het aan de linkerzijde uitgebouwde huis een tegelkamer. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22230
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerenhoeve bestaande uit een fors woonhuis met losse schuur in Lamswaarde

Bakhuis

Jacobus de Waalstraat 8
Lamswaarde (Gemeente Hulst)
Inleiding Vrijstaand BAKHUIS in streek eigen bouwtrant, vermoedelijk 18e eeuws, gelegen dwars achter het woonhuis. (Het aangebouwde kippenh..

Sint Cornelius

Jacobus de Waalstraat 23
Lamswaarde (Gemeente Hulst)
Inleiding Neo-gotische kruisbasiliek met toren, gebouwd in 1871-1873 en op 28 mei 1873 ingewijd. Omschrijving Geheel in rode baksteen opg..

Mariaschool

Achterstraat 25
Lamswaarde (Gemeente Hulst)
Inleiding LAGERE SCHOOL voor meisjes, in 1925-1926 gebouwd in Interbellum-architectuur. Naast de hoofdingang de gedenksteen van de eerste s..

Theresiagesticht

Achterstraat 27
Lamswaarde (Gemeente Hulst)
Inleiding KLOOSTER en KLEUTERSCHOOL met TUINMUUR, gebouwd in 1925-1926 in Interbellum- architectuur. Het klooster, genaamd Theresiagesticht..

Losse vlaams-zeeuwse schuur onder schilddak gedekt met riet met opgenomen dakvoet

Roverbergsedijk 19
Lamswaarde (Gemeente Hulst)
Losse Vlaams-Zeeuwse schuur (dwars- en langsdeel) onder schilddak gedekt met riet met opgenomen dakvoet; wanden deels in gepotdekselde houte..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerenhoeve bestaande uit een fors woonhuis met losse schuur in Lamswaarde

Foto's (17)

Alle 17 foto's weergeven