Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterde boerderij onder rieten wolfdak, woonhuis en deel naast elkaar parallel aan de Dorpsstraat gelegen. Vensters met luiken en zesruitsramen. Gepotdekselde delen tegen de deelgevel. Oude roede .. in Hoevelaken

Boerderij

Oosterdorpsstraat 25
3871AA Hoevelaken (gemeente Nijkerk)
Gelderland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw 1700 mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Gepleisterde boerderij onder rieten wolfdak, woonhuis en deel naast elkaar parallel aan de Dorpsstraat gelegen. Vensters met luiken en zesruitsramen. Gepotdekselde delen tegen de deelgevel. Oude roede ..

Gepleisterde boerderij onder rieten wolfdak (XVIII ?), woonhuis en deel naast elkaar parallel aan de Dorpsstraat gelegen. Vensters met luiken en zesruitsramen. Gepotdekselde delen tegen de deelgevel. Oude roedenberg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22197
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterde boerderij onder rieten wolfdak, woonhuis en deel naast elkaar parallel aan de Dorpsstraat gelegen. Vensters met luiken en zesruitsramen. Gepotdekselde delen tegen de deelgevel. Oude roede .. in Hoevelaken

Schaapskooi

Oosterdorpsstraat 150
Hoevelaken (Gemeente Nijkerk)
SCHAAPSKOOI, waarschijnlijk omstreeks 1800.

Toren Hervormde Kerk

Westerdorpsstraat 67
Hoevelaken (Gemeente Nijkerk)
Toren Herv. Kerk. Bakstenen bouwwerk uit de 15e of 16e eeuw, in de 19e eeuw in neogotische trant gewijzigd. Boven de toreningang het jaartal..

Huis te Hoevelaken: huis

Westerdorpsstraat 68
Hoevelaken (Gemeente Nijkerk)
Onderdeel 1 Omschrijving HUIS HOEVELAKEN. In 1925 ontwierpen de architecten M.A. en J. van ontwierp architect Van Nieukerken een nieuw hui..

Huis te Hoevelaken: historische tuin- en parkaanleg

Westerdorpsstraat 68
Hoevelaken (Gemeente Nijkerk)
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG. In een bestaand park met 18de-eeuwse lanen en 19de-eeuwse landschapselementen cr..

Huis te Hoevelaken: koetshuis annex dienstwoning

Westerdorpsstraat 68
Hoevelaken (Gemeente Nijkerk)
Onderdeel 3 Omschrijving Het voormalige 19e eeuwse KOETSHUIS annex dienstwoning dateert van 1873 en vervangt een voorganger. Het gebouw st..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)