Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Breed herenhuis met dwars zadeldak, links beëindigd door een schild, rechts door een topgevel. Voorgevel in Empire stijl gewijzigd in Hilvarenbeek

Woonhuis

Vrijthof 23
5081CB Hilvarenbeek
Noord Brabant

Bouwjaar: 17e eeuw (houteconstructie)


Beschrijving van Breed herenhuis met dwars zadeldak, links beëindigd door een schild, rechts door een topgevel. Voorgevel in Empire stijl gewijzigd

Breed herenhuis met dwars zadeldak, links beëindigd door een schild, rechts door een topgevel. Voorgevel in Empire stijl gewijzigd: zes en vierdelige schuiframen, door pilasters en kroonlijst omgeven ingang met bovenlicht waarin roeden in segmentmotieven. Inwendig nog met houtconstructie uit 1717 (inscriptie, met de naam H. Otten). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22151
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Breed herenhuis met dwars zadeldak, links beëindigd door een schild, rechts door een topgevel. Voorgevel in Empire stijl gewijzigd in Hilvarenbeek

Nederlands Hervormde Kerk

Vrijthof 22
Hilvarenbeek
N.H. Kerk, in 1809 gebouwd in gemengd klassicistisch- neogotische trant naar ontwerp van L. van Heijst; bakstenen zaalkerk met 3/8 sluiting ..

Brouwerij

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
De BROUWERIJ heeft een rechthoekige plattegrond met daarop een bouwlaag, en is gedekt door een met rode pannen belegd zadeldak; de zijgevel ..

Brouwerij: Inventaris

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
Voorts is aan INVENTARIS aanwezig: twee kroonkurkmachines (een met elektrische aandrijving en een met voetaandrijving), aluminiumafsluitappa..

Brouwerij: stookruimte

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
Tegen de linker zijgevel van de brouwerij bevindt zich een gecementeerde lagere aanbouw - de STOOKRUIMTE - geplaatst onder zadeldak met de n..

Brouwerij: muur met hoge poort

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
De brouwerij is door middel van een muur met hoge POORT en een tweede muur verbonden met het woongedeelte; de lage muur is gecementeerd aan ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Breed herenhuis met dwars zadeldak, links beëindigd door een schild, rechts door een topgevel. Voorgevel in Empire stijl gewijzigd in Hilvarenbeek

Foto's (1)