Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Kerk in Hilvarenbeek

Kerkelijk Gebouw

Vrijthof 22
5081CB Hilvarenbeek
Noord Brabant

Bouwjaar: 1809
Architect: L. van Heijst


Beschrijving van Nederlands Hervormde Kerk

N.H. Kerk, in 1809 gebouwd in gemengd klassicistisch- neogotische trant naar ontwerp van L. van Heijst; bakstenen zaalkerk met 3/8 sluiting en een open achtkant torentje op het dak. Voorgevel met pilasters en frontons. Spitsboogvensters. Inwendig: stuczoldering. Eiken kansel uit omstreeks 1775, geelkoperen lezenaar en doopbekkenhouder uit dezelfde tijd, vroeg 19e eeuws orgel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22150
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Kerk in Hilvarenbeek

Breed herenhuis met dwars zadeldak, links beëindigd door een schild, rechts door een topgevel. Voorgevel in Empire stijl gewijzigd

Vrijthof 23
Hilvarenbeek
Breed herenhuis met dwars zadeldak, links beëindigd door een schild, rechts door een topgevel. Voorgevel in Empire stijl gewijzigd: zes en ..

Brouwerij

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
De BROUWERIJ heeft een rechthoekige plattegrond met daarop een bouwlaag, en is gedekt door een met rode pannen belegd zadeldak; de zijgevel ..

Brouwerij: Inventaris

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
Voorts is aan INVENTARIS aanwezig: twee kroonkurkmachines (een met elektrische aandrijving en een met voetaandrijving), aluminiumafsluitappa..

Brouwerij: stookruimte

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
Tegen de linker zijgevel van de brouwerij bevindt zich een gecementeerde lagere aanbouw - de STOOKRUIMTE - geplaatst onder zadeldak met de n..

Brouwerij: muur met hoge poort

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
De brouwerij is door middel van een muur met hoge POORT en een tweede muur verbonden met het woongedeelte; de lage muur is gecementeerd aan ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Nederlands Hervormde Kerk in Hilvarenbeek

Foto's (1)