Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Vrijwel gaaf, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken, ten dele witgepleisterd woonhuis zonder verdieping onder hoog, met rode Hollandse pannen gedekt schilddak in Hilvarenbeek

Tilburgseweg 15
5081XH Hilvarenbeek

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw

Beschrijving van Vrijwel gaaf, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken, ten dele witgepleisterd woonhuis zonder verdieping onder hoog, met rode Hollandse pannen gedekt schilddak

Vrijwel gaaf, 18e eeuws, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken, ten dele witgepleisterd woonhuis zonder verdieping onder hoog, met rode Hollandse pannen gedekt schilddak. De symmetrisch ingedeelde, met een kroonlijst afgesloten, witgepleisterde voorgevel heeft een zwart-geverfde plint, vier schuifvensters met 4-ruits indeling en luiken, en een deur met snijlicht. In de witgeverfde achtergevel een deur met bovenlicht gekoppeld aan een smal venster en een 6-ruits venster. Inwendig: oorspronkelijke balklaag en kap; eenvoudige stucwerkplafonds; kastenwand met schoorsteenmantel, afgesloten met gekorniste, geprofileerde lijst met tandlijst. Achter het huis een 19e eeuws schuurtje onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak en door een muur met poort verbonden aan het woonhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)