Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Militair magazijn op door gracht en vestinggordel omgeven terrein. Gebouw onder twee met rode pannen gedekte schilddaken, spleetvensters en vensters met hardstenen omlijsting. Twee toegangspoorten in .. in Hedikhuizen

Militair Object

Rietveldenweg 2
5256TG Hedikhuizen (gemeente Heusden)
Noord Brabant


Beschrijving van Militair magazijn op door gracht en vestinggordel omgeven terrein. Gebouw onder twee met rode pannen gedekte schilddaken, spleetvensters en vensters met hardstenen omlijsting. Twee toegangspoorten in ..

Militair magazijn op door gracht en vestinggordel omgeven terrein. Gebouw onder twee met rode pannen gedekte schilddaken, spleetvensters en vensters met hardstenen omlijsting. Twee toegangspoorten in de wal en een brug. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22122
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Militair magazijn op door gracht en vestinggordel omgeven terrein. Gebouw onder twee met rode pannen gedekte schilddaken, spleetvensters en vensters met hardstenen omlijsting. Twee toegangspoorten in .. in Hedikhuizen

Inundatiesluis bij fort Hedikhuizen

Hoge Maasdijk 1
Hedikhuizen (Gemeente Heusden)
In 1862 in de Hoge Maasdijk gebouwde inundatiesluis nabij het fort Hedikhuizen. Bakstenen uit drie smalle kokers bestaande sluis, gelegen i..

Eenbeukig gotisch kerkje van baksteen, bestaande uit driezijdige gesloten koor en een travee. Steen met jaartal boven ingang zuidzijde. Voor de vernie ..

Hoge Maasdijk 9
Hedikhuizen (Gemeente Heusden)
Eenbeukig gotisch KERKJE van baksteen, bestaande uit driezijdige gesloten koor en een travee. Steen met jaartal 1779 boven ingang zuidzijde...

overig

gemeentegrens (bij)
Heusden
Inleiding. NUMMERPAAL, vervaardigd en geplaatst door rijkswaterstaat in de tweede helft van de negentiende eeuw in Ambachtelijk-Traditione..

overig

gemeentegrens (bij)
Heusden
Inleiding. GRENSPAAL, vervaardigd en geplaatst in de tweede helft van de negentiende eeuw in Ambachtelijk-Traditionele stijl. De paal dien..

Boerderij: bakhuis in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het geheel vrijstaande bakhuisje is enkele meters van de zuidzijde van de boerderij, op ..

Hoefstraat 4
Herpt (Gemeente Heusden)
Inleiding. BAKHUIS, aan het einde van de negentiende eeuw opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het geheel vrijstaande ba..

Kaart & Routeplanner


Foto's (35)

Alle 35 foto's weergeven