Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis onder hoog met rode pannen belegd schilddak en achtertopgevel; voorgevel gebosseerd grijsgepleisterd, kroonlijst met klossen en tandlijst; vensters met kuiven in stucwerk. Stoep van blauwe zerken in Heusden

Woonhuis

Botermarkt 8
5256AV Heusden
Noord Brabant


Beschrijving van Huis onder hoog met rode pannen belegd schilddak en achtertopgevel; voorgevel gebosseerd grijsgepleisterd, kroonlijst met klossen en tandlijst; vensters met kuiven in stucwerk. Stoep van blauwe zerken

HUIS onder hoog met rode pannen belegd schilddak en achtertopgevel; voorgevel gebosseerd grijsgepleisterd, kroonlijst met klossen en tandlijst; vensters met kuiven in stucwerk. Stoep van blauwe zerken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22017
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis onder hoog met rode pannen belegd schilddak en achtertopgevel; voorgevel gebosseerd grijsgepleisterd, kroonlijst met klossen en tandlijst; vensters met kuiven in stucwerk. Stoep van blauwe zerken in Heusden

Huis met gebosseerd gepleisterde lijstgevel met platte voluten op de hoeken; met rode pannen belegd schilddak

Botermarkt 6
Heusden
Huis met gebosseerd gepleisterde lijstgevel met platte voluten op de hoeken; met rode pannen belegd schilddak.

Huis onder schilddak en met eenvoudige gepleisterde lijstgevel, boven zesdelige schuiframen. Nog geheel woonhuis

Botermarkt 4
Heusden
HUIS onder schilddak en met eenvoudige gepleisterde lijstgevel, XIX A, boven zesdelige schuiframen. Nog geheel woonhuis.

Postkantoor

Botermarkt 2
Heusden
Inleiding. POSTKANTOOR met bovenwoning, in 1893 opgetrokken in Neo-gotische vormen met metselwerkdecoraties. Het ontwerp werd gemaakt door..

Huis met hoge, gepleisterde neogotische gevel met drie traveeen, elk omlijst met zware rolstaafprofielen, de vensters overtoogd met ezelsrugbogen, de ..

Botermarkt 3
Heusden
Huis met hoge, gepleisterde neogotische gevel uit omstreeks 1840, drie travee├źn, elk omlijst met zware rolstaafprofielen, de vensters overt..

Winkel-woonhuis

Botermarkt 9
Heusden
Inleiding. WINKEL-WOONHUIS, ca. 1885, opgetrokken in Eclectische vormen. Zorgvuldig gedetailleerde voorgevel met onder meer een houten win..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)