Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren der Hervormde Kerk in Spijk

Kerkelijk Gebouw

Zuiderlingedijk 185
4211BE Spijk (gemeente Lingewaal)
Gelderland

Bouwjaar: 14e eeuw 1300 14e eeuw


Beschrijving van Toren der Hervormde Kerk

Toren der Herv.Kerk. Bakstenen bouwwerk, waarvan de onderste verdiepingen versierd zijn met boogfriezen en rondboogvenstertjes met deelzuiltjes in laat-romaanse trant. Laatgotische klokkenverdieping, bekroond door slanke naaldspits. Klokkenstoel met klok van M. Michiels, 1923, diam. 87,8 cm. In de toren opgesteld klok van een anonieme gieter, 17de eeuw, diam. 51,8 cm, afkomstig uit de gesloopte Gereformeerde Kerk te Bolnes (ZH). De klok van H. Meurs, 1618, is tijdens de restauratiewerkzaamheden in 1967 gestolen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22002
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren der Hervormde Kerk in Spijk

Hervormde Kerk

Zuiderlingedijk 185
Spijk (Gemeente Lingewaal)
HERV. KERK. Laat-gotisch. Driezijdig gesloten, vroeggotisch koor, pseudobasilicaal schip, waarvan de zijbeuktraveeen worden overdekt door ..

Boerderij met fraaie rieten schild- en wolfdaken, waarschijnlijk 18e eeuw. Het woongedeelte, dat met de stal een T-vormige plattegrond beslaat, heeft ..

Zuiderlingedijk 141
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij met fraaie rieten schild- en wolfdaken, waarschijnlijk 18e eeuw. Het woongedeelte, dat met de stal een T-vormige plattegrond besla..

Boerderij, onder rieten wolfdak en met gepleisterde gevels. In de voorgevel vensters met luiken en ramen, waarin 16-, 6- en 9-ruitsschuiframen

Zuiderlingedijk 135
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij, 18e eeuw, onder rieten wolfdak en met gepleisterde gevels. In de voorgevel vensters met luiken en ramen, waarin 16-, 6- en 9-ruit..

Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vlechtingen en ..

Zuiderlingedijk 131
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vle..

Boerderij onder omlopend rieten schilddak

Kerkeind 20
Arkel (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ, eerste helft 19e eeuw onder omlopend rieten schilddak. In de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen. In het bovenlicht van ..

Kaart & Routeplanner