Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk in Spijk

Kerkelijk Gebouw

Zuiderlingedijk 185
4211BE Spijk (gemeente Lingewaal)
Gelderland

Bouwjaar: 15e eeuw (ingebruikname)


Beschrijving van Hervormde Kerk

HERV. KERK. Laat-gotisch. Driezijdig gesloten, vroeggotisch koor, pseudobasilicaal schip, waarvan de zijbeuktraveeen worden overdekt door dwarse zadeldakjes, afgesloten door puntgevels, waarin de vensters doorlopen. Inwendig zuilen en over de middenbeuk houten tongewelven. Het lagere, driezijdig gesloten koor dateert uit een oudere bouwperiode. In de kerk enkele zerken, 17e en 18e eeuw. De restauratie van kerk en toren is gereed gekomen, lente 1967. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22001
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk in Spijk

Toren der Hervormde Kerk

Zuiderlingedijk 185
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Toren der Herv.Kerk. Bakstenen bouwwerk, waarvan de onderste verdiepingen versierd zijn met boogfriezen en rondboogvenstertjes met deelzuil..

Boerderij met fraaie rieten schild- en wolfdaken, waarschijnlijk 18e eeuw. Het woongedeelte, dat met de stal een T-vormige plattegrond beslaat, heeft ..

Zuiderlingedijk 141
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij met fraaie rieten schild- en wolfdaken, waarschijnlijk 18e eeuw. Het woongedeelte, dat met de stal een T-vormige plattegrond besla..

Boerderij, onder rieten wolfdak en met gepleisterde gevels. In de voorgevel vensters met luiken en ramen, waarin 16-, 6- en 9-ruitsschuiframen

Zuiderlingedijk 135
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij, 18e eeuw, onder rieten wolfdak en met gepleisterde gevels. In de voorgevel vensters met luiken en ramen, waarin 16-, 6- en 9-ruit..

Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vlechtingen en ..

Zuiderlingedijk 131
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vle..

Boerderij onder omlopend rieten schilddak

Kerkeind 20
Arkel (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ, eerste helft 19e eeuw onder omlopend rieten schilddak. In de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen. In het bovenlicht van ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)