Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met fraaie rieten schild- en wolfdaken, waarschijnlijk 18e eeuw. Het woongedeelte, dat met de stal een T-vormige plattegrond beslaat, heeft houten zijwanden en een gepleisterde voorgevel, wa .. in Spijk

Boerderij

Zuiderlingedijk 141
4211BD Spijk (gemeente Lingewaal)
Gelderland


Beschrijving van Boerderij met fraaie rieten schild- en wolfdaken, waarschijnlijk 18e eeuw. Het woongedeelte, dat met de stal een T-vormige plattegrond beslaat, heeft houten zijwanden en een gepleisterde voorgevel, wa ..

Boerderij met fraaie rieten schild- en wolfdaken, waarschijnlijk 18e eeuw. Het woongedeelte, dat met de stal een T-vormige plattegrond beslaat, heeft houten zijwanden en een gepleisterde voorgevel, waarin vensters met luiken en zesruitsramen en een gepolychromeerde gevelsteen. In het dak twee dakvensters onder opgewipt dakgedeelte. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22000
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met fraaie rieten schild- en wolfdaken, waarschijnlijk 18e eeuw. Het woongedeelte, dat met de stal een T-vormige plattegrond beslaat, heeft houten zijwanden en een gepleisterde voorgevel, wa .. in Spijk

Boerderij, onder rieten wolfdak en met gepleisterde gevels. In de voorgevel vensters met luiken en ramen, waarin 16-, 6- en 9-ruitsschuiframen

Zuiderlingedijk 135
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij, 18e eeuw, onder rieten wolfdak en met gepleisterde gevels. In de voorgevel vensters met luiken en ramen, waarin 16-, 6- en 9-ruit..

Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vlechtingen en ..

Zuiderlingedijk 131
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vle..

Hervormde Kerk

Zuiderlingedijk 185
Spijk (Gemeente Lingewaal)
HERV. KERK. Laat-gotisch. Driezijdig gesloten, vroeggotisch koor, pseudobasilicaal schip, waarvan de zijbeuktraveeen worden overdekt door ..

Toren der Hervormde Kerk

Zuiderlingedijk 185
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Toren der Herv.Kerk. Bakstenen bouwwerk, waarvan de onderste verdiepingen versierd zijn met boogfriezen en rondboogvenstertjes met deelzuil..

Boerderij met woongedeelte parallel aan de dijk en loodrecht daarop gebouwde stal. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak tussen puntgevels

Zuiderlingedijk 89
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij met woongedeelte parallel aan de dijk en loodrecht daarop gebouwde stal. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak tussen puntgevels..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)