Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vlechtingen en een deur met pilasters en hoofdgestel en vensters .. in Spijk

Boerderij

Zuiderlingedijk 131
4211BC Spijk (gemeente Lingewaal)
Gelderland

Bouwjaar: eind 18e of begin 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vlechtingen en een deur met pilasters en hoofdgestel en vensters ..

Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vlechtingen en een deur met pilasters en hoofdgestel en vensters met zesruitsramen. Eind 18e of begin 19e eeuw. Achter het woonhuis een uitgebouwde zijkamer met puntgevel, midden 19e eeuw. Stal onder rieten wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21998
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vlechtingen en een deur met pilasters en hoofdgestel en vensters .. in Spijk

Boerderij, onder rieten wolfdak en met gepleisterde gevels. In de voorgevel vensters met luiken en ramen, waarin 16-, 6- en 9-ruitsschuiframen

Zuiderlingedijk 135
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij, 18e eeuw, onder rieten wolfdak en met gepleisterde gevels. In de voorgevel vensters met luiken en ramen, waarin 16-, 6- en 9-ruit..

Boerderij met fraaie rieten schild- en wolfdaken, waarschijnlijk 18e eeuw. Het woongedeelte, dat met de stal een T-vormige plattegrond beslaat, heeft ..

Zuiderlingedijk 141
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij met fraaie rieten schild- en wolfdaken, waarschijnlijk 18e eeuw. Het woongedeelte, dat met de stal een T-vormige plattegrond besla..

Hervormde Kerk

Zuiderlingedijk 185
Spijk (Gemeente Lingewaal)
HERV. KERK. Laat-gotisch. Driezijdig gesloten, vroeggotisch koor, pseudobasilicaal schip, waarvan de zijbeuktraveeen worden overdekt door ..

Toren der Hervormde Kerk

Zuiderlingedijk 185
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Toren der Herv.Kerk. Bakstenen bouwwerk, waarvan de onderste verdiepingen versierd zijn met boogfriezen en rondboogvenstertjes met deelzuil..

Boerderij met woongedeelte parallel aan de dijk en loodrecht daarop gebouwde stal. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak tussen puntgevels

Zuiderlingedijk 89
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij met woongedeelte parallel aan de dijk en loodrecht daarop gebouwde stal. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak tussen puntgevels..

Kaart & Routeplanner