Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met woongedeelte parallel aan de dijk en loodrecht daarop gebouwde stal. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak tussen puntgevels in Spijk

Boerderij

Zuiderlingedijk 89
4211BB Spijk (gemeente Lingewaal)
Gelderland

Bouwjaar: 1760


Beschrijving van Boerderij met woongedeelte parallel aan de dijk en loodrecht daarop gebouwde stal. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak tussen puntgevels

Boerderij met woongedeelte parallel aan de dijk en loodrecht daarop gebouwde stal. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak tussen puntgevels. In de voorgevel een gepolychromeerde wapensteen met opschrift: "Het wapen van Leiden" en jaartal: 1760. Tussen de vensters, die 16-ruitsschuiframen bezitten, een band met opschrift: "Godt wildit huys van quaet bevrijen en zijn bewoonders gebenendijen". Gestoken deurkalf. Stal herbouwd derde kwart 19e eeuw. Links een gepotdekselde schuur op stenen voet en met rieten dak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21997
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met woongedeelte parallel aan de dijk en loodrecht daarop gebouwde stal. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak tussen puntgevels in Spijk

Boerderij met woongedeelte evenwijdig aan de dijk en loodrecht daarop gebouwde stal, beide onder rieten wolfdaken. Het woongedeelte heeft vensters met ..

Zuiderlingedijk 79
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij met woongedeelte evenwijdig aan de dijk en loodrecht daarop gebouwde stal, beide onder rieten wolfdaken. 18e eeuw. Het woongedeelt..

Boerderij, evenwijdig aan de dijk gebouwd onder rieten wolfdak. Rechts de stal, opgetrokken van gepotdekselde houten delen. In het woongedeelte een si ..

Zuiderlingedijk 51
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij, 17e eeuw (?), evenwijdig aan de dijk gebouwd onder rieten wolfdak. Rechts de stal, opgetrokken van gepotdekselde houten delen. In..

Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vlechtingen en ..

Zuiderlingedijk 131
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij, waarvan het woongedeelte en de stal in een T-vorm gebouwd zijn. Het woonhuis heeft een rieten zadeldak, opzij puntgevels met vle..

Boerderij, onder rieten wolfdak en met gepleisterde gevels. In de voorgevel vensters met luiken en ramen, waarin 16-, 6- en 9-ruitsschuiframen

Zuiderlingedijk 135
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij, 18e eeuw, onder rieten wolfdak en met gepleisterde gevels. In de voorgevel vensters met luiken en ramen, waarin 16-, 6- en 9-ruit..

tussenstelling spijksche veld

tussenstelling spijksche veld
heukelum (Gemeente lingewaal)
Cluster 72. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding GRANAATVRIJE, BETONNEN SCHUILPLAATS MET BATTERIJ / EMPLACEMENT / AARDEN GESCHUTSOPSTELLI..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)