Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak, evenwijdig aan de dijk. In de huidige vorm eerste helft 19e eeuw, doch met ouder sierankers. Stal, loodrecht op het woongedeelte in Heukelum

Boerderij

Zuiderlingedijk 39
4161BM Heukelum (gemeente Lingewaal)
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak, evenwijdig aan de dijk. In de huidige vorm eerste helft 19e eeuw, doch met ouder sierankers. Stal, loodrecht op het woongedeelte

Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak, evenwijdig aan de dijk. In de huidige vorm eerste helft 19e eeuw, doch met ouder sierankers, 17e eeuw. Stal, loodrecht op het woongedeelte. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21994
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak, evenwijdig aan de dijk. In de huidige vorm eerste helft 19e eeuw, doch met ouder sierankers. Stal, loodrecht op het woongedeelte in Heukelum

tussenstelling spijksche veld

tussenstelling spijksche veld
heukelum (Gemeente lingewaal)
Cluster 72. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding GRANAATVRIJE, BETONNEN SCHUILPLAATS MET BATTERIJ / EMPLACEMENT / AARDEN GESCHUTSOPSTELLI..

Boerderij, evenwijdig aan de dijk gebouwd onder rieten wolfdak. Rechts de stal, opgetrokken van gepotdekselde houten delen. In het woongedeelte een si ..

Zuiderlingedijk 51
Spijk (Gemeente Lingewaal)
Boerderij, 17e eeuw (?), evenwijdig aan de dijk gebouwd onder rieten wolfdak. Rechts de stal, opgetrokken van gepotdekselde houten delen. In..

Toren van de Hervormde Kerk

Kerkstraat 18
Kedichem (Gemeente Leerdam)
Toren der Herv. Kerk. Bij de in 1867 opgetrokken Ned. Herv. Kerk is de laatgotische toren der oude dorpskerk bewaard gebleven. Klokkenstoe..

Kerkgebouw in eclectische trant

Kerkstraat 18
Kedichem (Gemeente Leerdam)
Op hoge, gecementeerde sokkel met blokgroeven, in baksteen onder leien zadeldak opgetrokken KERKGEBOUW, blijkens gedenksteen gebouwd in 1867..

tussenstelling nieuwe zuider lingedijk

tussenstelling nieuwe zuider lingedijk
spijk (Gemeente lingewaal)
Cluster 71. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding KEERSLUISJE (schut), als onderdeel van de waterwerken langs en nabij de Nieuwe Zuiderling..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak, evenwijdig aan de dijk. In de huidige vorm eerste helft 19e eeuw, doch met ouder sierankers. Stal, loodrecht op het woongedeelte in Heukelum