Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stadhuis in Heukelum

Gebouw

Voorstraat 2
4161CT Heukelum (gemeente Lingewaal)
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Stadhuis

Stadhuis. Gebouw onder zadeldak tussen puntgevel, 17e eeuw. De in de 19e eeuw gepleisterde en gemoderniseerde voorgevel heeft een wapensteen, een deuromlijsting met pilasters en vensters met zesruitsschuiframen. Op het dak een houten klokkestoeltje met weerhaan. In de oostelijke zijgevel acht sierankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21992
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stadhuis in Heukelum

Nederlands Hervormde Kerk

Torenstraat 1
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
Ned. Herv. Kerk. Het gebouw bestaat uit het waarschijnlijk laat 15e eeuws koor van de middeleeuwse parochiekerk met vijfzijdige sluiting. ..

Pand, bestaande uit begane-grond met hoog zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. In de gepleisterde voorgevel een sieranker en een deuromlijsting ..

Torenstraat 2
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
Pand, bestaande uit begane-grond met hoog zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen, 16e of 17e eeuw. In de gepleisterde voorgevel een sier..

De Oude Smidse

Torenstraat 4
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
"de Oude Smidse". Smidse uit de 18e eeuw; uitwendig van 19e eeuws karakter met pannen zadeldak en puntgevel met bewerkte houten daklijst en..

Pand, waarvan de benedenverdieping, boven de vensters uitgekraagde ontlastingsbogen op gebeeldhouwde maskerconsoles met Ionische kapitelen heeft

Voorstraat 1
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
PAND, waarvan de benedenverdieping, boven de vensters uitgekraagde ontlastingsbogen op gebeeldhouwde maskerconsoles met Ionische kapitelen h..

Omwalling. Aan de zuidzijde van het stadje een fragment van de stadswal, ten dele bestaande uit een gemetselde keermuur. Rond een gedeelte van het sta ..

-
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
Omwalling. Aan de zuidzijde van het stadje een fragment van de stadswal, ten dele bestaande uit een gemetselde keermuur. Rond een gedeelte..

Kaart & Routeplanner

Route naar Stadhuis in Heukelum

Foto's (2)