Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hofstede Het Klaphek. Boerderij van het Betuwse T-huistype. Het zeven vensterassen brede, onderkelderde woongedeelte heeft een rieten schilddak en vensters met zesruitsramen en luiken. Gaaf bewaarde d .. in Randwijk

Boerderij

Bredeweg 69
6668AS Randwijk (gemeente Overbetuwe)
Gelderland

Bouwjaar: 1807 (jaartalankers)


Beschrijving van Hofstede Het Klaphek. Boerderij van het Betuwse T-huistype. Het zeven vensterassen brede, onderkelderde woongedeelte heeft een rieten schilddak en vensters met zesruitsramen en luiken. Gaaf bewaarde d ..

Boerderij van het Betuwse T-huistype, blijkens jaartalankers uit 1807. Het zeven vensterassen brede, onderkelderde woongedeelte heeft een rieten schilddak en vensters met zesruitsramen en luiken. Gaaf bewaarde deel. Rechts een stenen schuur onder rieten wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21984
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hofstede Het Klaphek. Boerderij van het Betuwse T-huistype. Het zeven vensterassen brede, onderkelderde woongedeelte heeft een rieten schilddak en vensters met zesruitsramen en luiken. Gaaf bewaarde d .. in Randwijk

Hervormde Kerk. Eenbeukig, driezijdig gesloten koor der laat-gotische dorpskerk, waarvan het in 1944 zwaar beschadigde schip nadien in quasi-gotische ..

Kerkstraat 1
Randwijk (Gemeente Overbetuwe)
Herv. Kerk. Eenbeukig, driezijdig gesloten koor der laat-gotische dorpskerk, waarvan het in 1944 zwaar beschadigde schip nadien in quasi-got..

Witgepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond

Molenstraat 20
Hemmen (Gemeente Overbetuwe)
Witgepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond, 18e eeuw. Rieten schilddak; vensters met luiken en 16- en 9-ruitsramen. Links een opkame..

Heldring: vluchtheuvelkerk

Vluchtheuvellaan 8
Zetten (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving De N.H. kerk (A) is gebouwd als zaalkerk ca. 1870/1880 in een aan het neo-classicisme verwante stijl, die later met een weste..

Heldring: vier natuurstenen grafplaten

Vluchtheuvellaan 8
Zetten (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving Vier natuurstenen grafplaten (B) gelegen in het rechter talud van de helling die vanaf de K.O. Finkensieperlaan naar de kerk ..

Heldring: twee toegangshekken

Vluchtheuvellaan 8
Zetten (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving Twee toegangshekken (C), gelegen aan de noord- en zuidzijde van het complex. Aan de noordzijde grenst het aan de K. O. Finkens..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hofstede Het Klaphek. Boerderij van het Betuwse T-huistype. Het zeven vensterassen brede, onderkelderde woongedeelte heeft een rieten schilddak en vensters met zesruitsramen en luiken. Gaaf bewaarde d .. in Randwijk

Foto's (5)