Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis onder hoog, met pannen gedekt zadeldak, waarin drie dakkapellen met vleugelstukken en 12-ruitsramen in Herwijnen

Woonhuis

Waaldijk 78
4171CG Herwijnen (gemeente Lingewaal)
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Dwarshuis onder hoog, met pannen gedekt zadeldak, waarin drie dakkapellen met vleugelstukken en 12-ruitsramen

DWARSHUIS, eerste helft 19e eeuw, onder hoog, met pannen gedekt zadeldak, waarin drie dakkapellen met vleugelstukken en 12-ruitsramen. Deur met negenruitsschuiframen en voor twee der vensters luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21974
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis onder hoog, met pannen gedekt zadeldak, waarin drie dakkapellen met vleugelstukken en 12-ruitsramen in Herwijnen

Brandspuithuisje

Waaldijk 86
Herwijnen (Gemeente Lingewaal)
Inleiding Op rijbaanhoogte op de dijk, buitendijks aan de rivierzijde van de Waaldijk, gelegen bakstenen voormalig BRANDSPUITHUISJE, gebouw..

Dubbel dwarshuis onder twee evenwijdig lopende zadeldaken

Waaldijk 141
Herwijnen (Gemeente Lingewaal)
Dubbel DWARSHUIS, derde kwart 19e eeuw, onder twee evenwijdig lopende zadeldaken. Woongedeelte rechts onderkelderd. Deuromlijsting met hoo..

Huis Kerkenstein

Waaldijk 76
Herwijnen (Gemeente Lingewaal)
HUIS KERKENSTEIN. Deftig, gepleisterd HERENHUIS, gedateerd 1841, met verdieping en lage bovenverdieping. Twee parallel lopende schilddaken..

Nederlands hervormde kerk

Waaldijk 139
Herwijnen (Gemeente Lingewaal)
NED. HERV. KERK. Eenvoudige ZAALKERK onder hoog zadeldak met houten dakruiter boven de voorgevel. Gebouwd blijkens stichtingssteen in 1823..

Aan de waaldijk gelegen pastorie

Waaldijk 137
Herwijnen (Gemeente Lingewaal)
Inleiding De aan de Waaldijk gelegen PASTORIE werd in 1884 gebouwd. In de rechterzijgevel is een gedenksteen aangebracht met ondermeer de t..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dwarshuis onder hoog, met pannen gedekt zadeldak, waarin drie dakkapellen met vleugelstukken en 12-ruitsramen in Herwijnen

Foto's (3)