Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands hervormde kerk in Lobith

Kerkelijk Gebouw

Markt 13
6915AH Lobith (gemeente Rijnwaarden)
Gelderland

Bouwjaar: 1660


Beschrijving van Nederlands hervormde kerk

Ned. Herv. Kerk. ZAALKERKJE met driezijdige sluiting (1660) en hoog dak, aan de westzijde tegen een puntgevel en met zeszijdige koepeltorentje. Barok natuurstenen poortje in de lange gevel aan de straat met zware kroonlijst op voluutconsoles en op de imposten onder de boog: Anno 1660. Kansel, doophek en Avondmaalstafel (XVII); lezenaar aan de preekstoel 1742. Klokkenstoel met gelui van twee klokken van P. van Trier, 1661, respectievelijk diam. 73 cm. en 64 cm. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk, later voorzien van electrische opwinding. Zeldzaam tweeklaviers kabinetorgel, ca. 1790 gemaakt door H.H. Hess. In 1848 door Lobith op een veiling aangekocht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21963
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands hervormde kerk in Lobith

Schipperspoort

Dorpsdijk 36
Lobith (Gemeente Rijnwaarden)
Schipperspoort. In het gelijknamige straatje, terzijde van de Dorpsdijk, een gemetselde poortboog, 16e eeuw, overblijfsel van de z.g. Schipp..

Tolhuys Coornmolen: molenromp van beltmolen

Geuzenveld 1
Lobith (Gemeente Rijnwaarden)
In 1888 op een historische plaats gebouwde beltmolen, waarvan nog slechts de romp resteert. Gecementeerde romp zonder kap, wieken of molena..

Geerlingshof

's-Gravenwaard 2
Tolkamer (Gemeente Rijnwaarden)
Omschrijving T-BOERDERIJ bestaande uit een deels onderkelderd, twee bouwlagen hoog dwarshuis onder zadeldak van sneldakpannen, een evenhoog..

Voormalige graanschuur is nu in gebruik als veeschuur

's-Gravenwaard 2
Tolkamer (Gemeente Rijnwaarden)
Omschrijving Deze voormalige GRAANSCHUUR is nu in gebruik als veeschuur. De op een rechthoekige plattegrond gebouwde schuur heeft dezelfde ..

Dubbel woonhuis, ten behoeve van overheidsambtenaren gebouwd

Hoofdstraat 1
Tolkamer (Gemeente Rijnwaarden)
Omschrijving Dit DUBBELE WOONHUIS is gebouwd op een T-vormige plattegrond en bestaat uit een éénlaagse hoofdbouwmassa onder een oversteke..

Kaart & Routeplanner

Route naar Nederlands hervormde kerk in Lobith

Foto's (1)