Nederlands hervormde kerk in Engelen

Achterstraat (De Kerkhof) 20
5200BA Engelen (gemeente 's Hertogenbosch)

Bouwjaar: 15e eeuw (bouw) 1587 (verwoest)

(1 recensie)

Beschrijving van Nederlands hervormde kerk

Ned. Herv. Kerk. Bestaande uit het koor van de laat 15e eeuwse, in 1587 verwoeste Lambertuskerk. Driezijdig gesloten, voorzien van steunberen, spitsboogvensters, leien zadeldak met dakruiter, waarin klok uit 1668 van P. Hemony. De kerk gerestaureerd in 1963. Dubbele koperen achtlichts-kroon, gegoten door Borghart in Den Bosch in 1794; grafzerk uit 1561 voor "frater Thomas de Berhey". Klokkenstoel met klok van Pieter Hemony, 1668, diam. 56,5 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (1)

Nederlands hervormde kerk
4
Recensie door: ()
De Protestantse Gemeente Engelen beheert de zgn Hervormde Kerk in Engelen. Wekelijks is er om 10.30 uur een dienst van de eigen gemeente, van de Doopsgezinden en Remonstranten of een bijzondere dienst met muziek of lezing. Daarnaast is het gebouw in gebruik als trouwlocatie van de gemeente Den Bosch. In 2012 is er een nieuw leien dakbedekking geplaatst, een paar jaar eerder is de klokkentoren verjongd. De luidklok is van Hemony. Het gebouw is binnen schitterend wit en sober en heeft laatgotische ramen. Een dorpsjuweel in Engelen, dit rijksmonument.