Meer dan 63.000 rijksmonumenten


militair object in 's Hertogenbosch

Militair Object

Vestingwerken ong
5200BA 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van militair object

De latere bevestiging, waarbij de oorspronkelijke stenen muur in verloop van tijd is vervangen door een bemuurde, in XIX opnieuw beklampte, aarden wal waartegen bastions (XVII) zijn aangebouwd, is aan alle drie de zijden van de stad nog grotendeels aanwezig met rondelen en hekels. De zuidzijde is het best bewaard met de voorliggende gracht en de bastions Oranje (1634), Baselaar (1622) en St.Anthonie (1625), in plantsoenen herschapen. Tussen de bastions enige rondelen. Aan de noordzijde langs de Aa een stuk walmuur met vier rondelen. Aan de westzijde langs de Dommel een walmuur met een rondeel. Aan de Muntelbolwerk langs de Aa zware funderingen der voorwerken van de Hinthamerpoort (december 1961 ontdekt). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21949
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van militair object in 's Hertogenbosch

nijverheid industrie

Vughterstraat 280
's Hertogenbosch
Inleiding. Het GARAGEBEDRIJF met KANTOOR en WONINGEN is gelegen aan de oostelijke zijde van de Vughterstraat en is aan beide zijden aan de ..

woonhuis

Vughterstraat 258
's Hertogenbosch
In schoon metselwerk opgetrokken, vermoedelijk 16e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Hollandse panne..

In schoon metselwerk opgetrokken

Vughterstraat 254
's Hertogenbosch
In schoon metselwerk opgetrokken, in oorsprong vermoedelijk 16e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Ho..

De Swarte Sleutel

Vughterstraat 277
's Hertogenbosch
'De Swarte Sleutel'. Huis met trapgevel met toepassing van natuursteenblokken in de strekken boven de vensters en onder de buitenste trappen..

De Drije Swarte Mollen

Vughterstraat 267
's Hertogenbosch
'De drije Swarte Mollen'. Huis met trapgevel met natuurstenen banden en waterlijst met kopje. Tudorboogvormige ontlastingsbogen boven de ven..

Kaart & Routeplanner

Route naar militair object in 's Hertogenbosch

Foto's (1)