Herenhuis samengesteld uit twee oudere panden in 's Hertogenbosch

Wolvenhoek 4
5211HH 's Hertogenbosch

Beschrijving van Herenhuis samengesteld uit twee oudere panden

Herenhuis (XIX A) samengesteld uit twee oudere panden; het noordelijke, drie vensterassen brede pand heeft een verdieping en een met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak (dwarskap) met wolfeind; het zuidelijke, twee vensterassen brede pand heeft twee verdiepingen en een met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak. De gepleisterde voorgevel is voorzien van horizontale getrokken voegen, heeft een hardstenen plint, vensters met afgeronde bovenhoeken en geprofileerde stucwerkomlijsting, cordonlijsten en kroonlijsten gedecoreerd met opgelegd lijstwerk en aan de noordzijde een risalerende ingangspartij, waarin een dubbele deur met 2-ruits bovenlicht, hardstenen omlijsting en erboven een balcon op zware, gedecoreerde consoles en met fraai smeedijzeren hek. Inwendig: vertrekken met rijk gedecoreerde stucplafonds. Op het achtererf een in gele IJsselsteen opgetrokken pandje met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak; twee vernieuwde kruiskozijnen; hardstenen gevelsteen uit 1787; enkelvoudige balklaag; kap (XVIIId). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)