Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Vughterstraat 258
5211GR 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

In schoon metselwerk opgetrokken, vermoedelijk 16e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen puntgevel met vlechtingen (achter). De gepleisterde voorgevel (XIX A) met horizontale getrokken voegen heeft een door een gekorniste kroonlijst met tandlijst afgesloten winkelpui met in het midden een paneeldeur met snijlicht, die aan weerszijden gekoppeld is aan een 8-ruits schuifraam; een cordonlijst en twee getoogde vensters met 6-ruits schuiframen en geprofileerde stucwerkomlijsting op de verdieping, en is afgesloten door een kroonlijst met in het fries twee ronde vensters en erboven een dakkapel met fronton en 4-ruits schuifraam. In de achtergevel twee deuren met 2-ruits bovenlicht, twee 6-ruits schuiframen op de verdieping en een kruisvenster met onder luiken in de geveltop; staafankers. Het pand is door twee bogen over de tussenliggende steeg verbonden met Vughterstraat 254-256. Inwendig voorhuis: gedeeltelijk moer- en kinderbinten balklagen; houten binnenpui (XIX A); kap met schaarspant met balk. Inwendig achterhuis: kelder met tongewelf; moer- en kinderbinten balklaag met ojief-sleutelstukken; kap met eiken jukken, grenen dekbalken en schaarspanten met balk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21938
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

In schoon metselwerk opgetrokken

Vughterstraat 254
's Hertogenbosch
In schoon metselwerk opgetrokken, in oorsprong vermoedelijk 16e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Ho..

De Swarte Sleutel

Vughterstraat 277
's Hertogenbosch
'De Swarte Sleutel'. Huis met trapgevel met toepassing van natuursteenblokken in de strekken boven de vensters en onder de buitenste trappen..

De Bijenkorf

Vughterstraat 269
's Hertogenbosch
'De Bijenkorf'. Huis met ingezwenkte halsgevel met op de hoeken toegespitste rollaag. Gedicht rond topvenster. Eind 17e eeuw. Gerestaureerd.

De Drije Swarte Mollen

Vughterstraat 267
's Hertogenbosch
'De drije Swarte Mollen'. Huis met trapgevel met natuurstenen banden en waterlijst met kopje. Tudorboogvormige ontlastingsbogen boven de ven..

nijverheid industrie

Vughterstraat 280
's Hertogenbosch
Inleiding. Het GARAGEBEDRIJF met KANTOOR en WONINGEN is gelegen aan de oostelijke zijde van de Vughterstraat en is aan beide zijden aan de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (3)