Meer dan 63.000 rijksmonumenten


In schoon metselwerk opgetrokken in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Vughterstraat 254
5211GR 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van In schoon metselwerk opgetrokken

In schoon metselwerk opgetrokken, in oorsprong vermoedelijk 16e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met wolfeind (voor) en tegen gepleisterde tuitgevel (achter). De voorgevel is op de begane grond gepleisterd, heeft een in 1971 aangebrachte winkelpui in vroeg 19e eeuwse stijl - in het midden een dubbele paneeldeur met bovenlicht en aan weerszijden gekoppeld aan 8-ruits raam - op de verdieping twee 6-ruits en op zolderhoogte twee 4-ruits schuiframen, en is afgesloten met een forse, geprofileerde kroonlijst. In de achtergevel deur met bovenlicht, 6-ruits ramen en 4-ruits raam in geveltop; staafankers. Het pand is door twee bogen over de tussenliggende steeg verbonden met Vughterstraat 258. Inwendig: kelder met tongewelf onder achterhuis; enkelvoudige balklagen; eiken dekbalkjukken met schaarspanten met balk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21937
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van In schoon metselwerk opgetrokken in 's Hertogenbosch

woonhuis

Vughterstraat 258
's Hertogenbosch
In schoon metselwerk opgetrokken, vermoedelijk 16e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Hollandse panne..

De Bijenkorf

Vughterstraat 269
's Hertogenbosch
'De Bijenkorf'. Huis met ingezwenkte halsgevel met op de hoeken toegespitste rollaag. Gedicht rond topvenster. Eind 17e eeuw. Gerestaureerd.

De Drije Swarte Mollen

Vughterstraat 267
's Hertogenbosch
'De drije Swarte Mollen'. Huis met trapgevel met natuurstenen banden en waterlijst met kopje. Tudorboogvormige ontlastingsbogen boven de ven..

De Swarte Sleutel

Vughterstraat 277
's Hertogenbosch
'De Swarte Sleutel'. Huis met trapgevel met toepassing van natuursteenblokken in de strekken boven de vensters en onder de buitenste trappen..

nijverheid industrie

Vughterstraat 280
's Hertogenbosch
Inleiding. Het GARAGEBEDRIJF met KANTOOR en WONINGEN is gelegen aan de oostelijke zijde van de Vughterstraat en is aan beide zijden aan de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar In schoon metselwerk opgetrokken in 's Hertogenbosch

Foto's (2)