Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Vughterstraat 226
5211GP 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak met wolfeind (voor) en tegen gepleisterde tuitgevel (achter); aan de oostzijde een gang naar voorheen achter het pand gelegen woningen. De tot twee verdiepingen verhoogde, gepleisterde voorgevel heeft een hardstenen plint, cordonlijsten, in totaal acht getoogde vensters met T-ramen, geprofileerde stucwerkomlijsting en kuifstuk, een getoogde doorgang aan de oostzijde en een dubbele paneeldeur met deurroosters, getoogd bovenlicht, geprofileerde stucwerkomlijsting en kuifstuk, en is afgesloten door een forse kroonlijst met consoles en verdiepte velden in het fries. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21936
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

De Drije Keysers

Vughterstraat 224
's Hertogenbosch
'De Drije Keysers'. Herenhuis met versierde deuromlijsting uit plm 1825 en schuiframen.

De Drije Swarte Mollen

Vughterstraat 267
's Hertogenbosch
'De drije Swarte Mollen'. Huis met trapgevel met natuurstenen banden en waterlijst met kopje. Tudorboogvormige ontlastingsbogen boven de ven..

In schoon metselwerk opgetrokken

Vughterstraat 254
's Hertogenbosch
In schoon metselwerk opgetrokken, in oorsprong vermoedelijk 16e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Ho..

De Bijenkorf

Vughterstraat 269
's Hertogenbosch
'De Bijenkorf'. Huis met ingezwenkte halsgevel met op de hoeken toegespitste rollaag. Gedicht rond topvenster. Eind 17e eeuw. Gerestaureerd.

woonhuis

Vughterstraat 258
's Hertogenbosch
In schoon metselwerk opgetrokken, vermoedelijk 16e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Hollandse panne..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (2)